Зеленський вручив «Ордени Свободи» Усику і Харлан: раніше тільки два спортсмени отримували таку нагороду

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
1412
1 голос
Зеленський вручив «Ордени Свободи» Усику і Харлан: раніше тільки два спортсмени отримували таку нагороду
Володимир Зеленський і Олександр Усик. Фото: Google
Президент України Володимир Зеленський нагородив чемпіона світу за версіями WBA, WBC, WBO та IBO у надважкій вазі та гравця Полісся Олександра Усика (22-0, 14 КО) і дворазову олімпійську чемпіонку з фехтування Ольгу Харлан відзнаками «‎Орден свободи».

Сьогодні, 24 серпня, у День Незалежності України президент нашої держави Володимир Зеленський нагородив чемпіона світу за версіями WBA, WBC, WBO та IBO у надважкій вазі та гравця житомирського Полісся Олександра Усика (22-0, 14 КО) «‎Орденом свободи».

Також цю відзнаку отримала дворазова олімпійська чемпіонка з фехтування Ольга Харлан.

Нагадаємо, що у четвер, 22 серпня, Зеленський нагородив Усика та Харлан відзнакою «Національна легенда України».

Відзначимо, що раніше «Орден Свободи» серед спортсменів отримував Володимир Кличко у 2017 році та Сергій Бубка у 2021-му.

  • Усик переміг Тайсона Ф’юрі 18 травня цього року та став абсолютним чемпіоном світу. Пізніше українець відмовився від поясу за версією IBF. Реванш між боксерами заплановано на 21 грудня.
  • Відзначимо, що Олександр – другий боксер в історії після Евандера Холіфілда, який був абсолютним чемпіоном світу у крузервейті та хевівейті. 
  • Також наш співвітчизник став третім (після Теренса Кроуфорда та Наої Іноуе) в епоху чотирьох престижних титулів абсолютним чемпіоном у двох вагових категоріях.
  • На ОІ-2024 Харлан виграла бронзу в індивідуальній та золото в командній шаблі. Усього на її рахунку шість медалей на чотирьох Олімпіадах.