У футзалі починається все найголовніше: анонс плей-оф Екстра-ліги

Аватар Віталій Дерев'янко Віталій Дерев'янко
1743
6 голосів
У футзалі починається все найголовніше: анонс плей-оф Екстра-ліги
Ураган – Енергія. Фото: Google
На сайті Sport-express.ua – прев’ю всіх чотирьох матчів плей-оф VBET Екстра-ліга з футзалу. Історія взаємин, сильні та слабкі сторони суперників і прогноз від нашого футзального експерта.

VBET Екстра-ліга з футзалу набирає обертів. Найцікавіше попереду – матчі на вибування. Раунд плей-оф до двох перемог починається в п’ятницю й обіцяє бути цікавим і безкомпромісним видовищем.

До Вашої уваги – анонс перших матчів від сайту Sport-express.ua.

Енергія (Львів) – Сокіл (Хмельницький)

В регулярному чемпіонаті: 5 місце – 4 місце

26.04.2024, початок о 16:00, м.Львів, Палац спорту «Галичина».

В регулярному чемпіонаті обидва колективи посіли місця поряд. Якщо для «соколів» четверта позиція не є сенсацією, то для львівського колективу, який кожного сезону грає за медалі – проміжне 5 місце це майже провал. У цій парі неясно, хто буде фаворитом в серії, адже суперники рівні. Підтвердженням цьому є і результати особистих зустрічей в сезоні – команди обмінялись звитягами та нічиєю.

В одному слід бути впевненими – бойовий характер серії гарантовано. Емоції будуть палахкотіти, адже Енергія – команда з найбільшою кількістю червоних карток серед команд Екстра-ліги з футзалу (3), а Сокіл – команда з найбільшою кількістю жовтих карток (40) в 27 поєдинках регулярної фази чемпіонату.

Фахівці відзначають класну гру від хмельниччан в третьому колі чемпіонату – гра підопічних Романа Ковальчика часто хоча і зосереджена, більшою мірою, на захисті власних володінь, але з миттєвим переходом в атаку за ліпшої нагоди. Аналогія з великим футболом вимальовується сама собою – Атлетико часів Сімеоне. Такий ігровий почерк подобається багатьом вболівальникам та аналітикам, а головне – приносить результат, адже перемога над Ураганом в чемпіонаті дорогого коштує. Додамо, що вирішальним елементом цього двобою може стати вправність виконання стандартів, де небезпечний в Енергії – Кузь, а в Хмельницького – Абзалов і Бабак.

Особисті зустрічі в сезоні 2023/24:

  • Сокіл 3:0 Енергія
  • Сокіл 2:2 Енергія
  • Енергія 3:1 Сокіл

Прогноз від www.sport-express.ua: 2:2 і перемога по пенальті Енергії.

Енергія (Львів): « У нас завжди завдання максимальні — нагороди. Грати треба зі всіма на максимумі — буде і результат»

Sky Up Futsal (Київ) – Аurora Futsal (Київ)

В регулярному чемпіонаті: 6 місце – 3 місце

27.04.2024, початок о 12:00, м. Київ, арена GymMax.

Нас очікує непередбачуване столичне дербі. Sky Up, незважаючи на не надто високе місце в чемпіонаті (6), має амбітні плани. Серед козирів «авіаторів» відзначимо непогану гру кіперів Бакінського і Удовиченка, швидкість Щериці, ігровий інтелект Бакума і нотки бразильського карнавалу від гостя з цієї латиноамериканської країни – універсала Бруну. У симфонії командної гри здібності цього бойз-бенду звучать все частіше в унісон, проте як буде в серії проти Aurora?

SkyUp Futsal (Київ): «На наступний сезон нашим завданням є перемога у Екстра-лізі»

У дебютантів турніру велика втрата: їхній лідер Семенченко травмувався у матчі за збірну, що значно знизить потенціал Aurora. Проте у підопічних Задорожного є кому забивати і крім Ростислава. Це і найкращий бомбардир клубу – Сагайдачний, і в минулому номінант на футзальний аналог премії Golden Boy – Максим Літвінов (9 місце в 2012 році).

Aurora (Київ): «Перший матч провели проти збірної Італії. Далі за нас грали Нагорняк і Цихмейструк. Прагнемо ще більшого» 

Очікується, що перевага та володіння ініціативою буде на стороні Aurora, але вона не завжди ототожнюється з перемогою. Обережний стиль Sky Up може стати не просто каменем спотикання для фаворита, а цілим валуном перешкод. Є матчі, коли граєш не на створення, а на деструктивні дії як відповідь на атакувальні процеси переважаючого тебе суперника. 

Саме така тактика дозволила Sky Up зачепити нічию 3:3 проти Aurora в регулярному чемпіонаті VBET Екстра-ліги з футзалу. Ну і наостанок наголосимо – у складі команд грають рекордсмени по жовтих картках – Школьний з Aurora та Щериця зі Sky Up зібрали урожай з 7 попереджень кожен. Хто ж виграє в цій суперечці?

Особисті зустрічі в сезоні 2023/24:

  • Sky Up Futsal 0:4 Аurora Futsal
  • Aurora Futsal 7:1 Sky Up Futsal
  • Sky Up Futsal 3:3 Аurora Futsal

Прогноз від www.sport-express.ua: 3-3, пенальті за Aurora

Кардинал (Рівне) – Ураган (Івано-Франківськ)

В регулярному чемпіонаті: 8 місце – 1 місце

27.04.2024, початок о 14:00, м. Рівне, зал ДЮСШ №4.

Регулярний чемпіонат під орудою Павленка віце-чемпіони України пройшли надвпевнено – заслужене 1 місце. Їх суперники після найуспішнішого в своїй історії минулого сезону, в якому рівняни завоювали бронзові нагороди і додали до них Кубок України, але в цьому – проміжне 8 місце.

Суперник Кардиналу дістався непростий. Як сказав класик: «Якщо вам випала доля потрапити під колеса авто, то краще б це був Роллс-Ройс». Рівненській команді треба здійснити майже нездійсненну місію, в якій, не факт, що допоміг би і Том Круз, адже Ураган – команда з найкращою атакою (125 голів) і має до того ж найкращий захист (лише 38 пропущених м'ячів). Найкращий бомбардир турніру теж із франківського клубу: Артем Фаренюк забив 25 голів. Додамо, що найкращий асистент Назар Швед із 23 гольовими передачами також представляє Ураган, а найбільше асистів від воротаря серед усіх учасників чемпіонату у їх кіпера Юрія Савенка (12). 

Проаналізувавши статистичні відомості, зазначимо, що обидві команди не мають в своєму пасиві червоних карток. Таким чином, обидві носять статус найбільших “джентельменів”.

Президент Кардиналу-Рівне Володимир Валявка: «Після перемоги у Кубку України в мене були сльози на очах»

Граючий тренер рівнян Євген Ланко зазначав, що Ураган – суперник дуже сильний, але серія розпочинається з рахунку 0:0. Всі розуміють, наскільки це важлива стадія змагань і наскільки потужний у Кардинала опонент. Слід зазначити, що вболівальники, якими славиться Кардинал, неодмінно стануть фактором, який може надати колективу крила і натхнення для досягнення переможного результату.

Особисті зустрічі в сезоні 2023/24:

  • Ураган 2:0 Кардинал
  • Кардинал 1:3 Ураган
  • Ураган 6:1 Кардинал

Прогноз від www.sport-express.ua: 2-4

МСК Харків (Харків) – Хіт (Київ)

В регулярному чемпіонаті: 7 місце – 2 місце

28.04.2024, початок о 13:00, м. Суми, зал Сумського державного університету.

Діючий чемпіон, київський Хіт (займає проміжне 2 місце), проекзаменує наймолодший за середнім віком гравців колектив Екстра-ліги. Очолює цей майже “дитячий садок Фергюссона” заслужений тренер України Станіслав Гончаренко, а, значить, його тренерський хист може стати Х-фактором у двобої. 

Харків'яни спробують нав’язати боротьбу, але втілити це у життя буде складно. Андердогу треба попрацювати з психологом, адже після пропущених атак суперника Харків часто і різко все покидало – точність, організованість, влучність. Але головне, що хоча б і моментами, але клас у харків’ян простежується. Для досягнення позитивного результату у команди Станіслава Гончаренка має бути повний боєкомплект наступних якостей – психологічна стійкість, готовність до самопожертви та вміння брати на себе ініціативу, коли це потрібно. 

Хіт виступає дуже потужно, команда майже без слабких місць. Цікавим фактом є те, що Олександр Сухов (Хіт) є найкращим бомбардиром серед воротарів – 4 голи, і він не проти поповнити бомбардирську скарбничку. Друге місце в списку кіперів-бомбардирів у його опонента по цеху – Андрія Острікова з МСК Харків Таким чином, тут цікавим буде і локальний двобій воротарів-бомбардирів.

Особисті зустрічі в сезоні 2023/24:

  • МСК Харків 1:5 Хіт
  • Хіт 5:1 МСК Харків
  • МСК Харків 1:8 Хіт

Прогноз від www.sport-express.ua: 1:6

Дякуємо Асоціації футзалу України (АФУ) за надану статистику гравців, задіяну при підготовці матеріалу.

Трансляції матчів плей-офф Vbet Екстра-ліги з футзалу можна буде переглянути у прямому етері на YouTube-каналі АФУ.