«Ми могли виграти, ми сильніші за Чехію»: Міленко – про жіночий Євро-2023 з волейболу

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
967
0 голосів
«Ми могли виграти, ми сильніші за Чехію»: Міленко – про жіночий Євро-2023 з волейболу
Олександра Міленко. Фото: Google
Лідерка жіночої збірної України з волейболу Олександра Міленко поділилась враженнями щодо виступів команди на чемпіонаті Європи 2023 року.

Представниця жіночої збірної України Олександра Міленко поділилась емоціями після поразки в 1/8 фіналу чемпіонату Європи збірній Чехії (2:3):

«Я знаю, що могли зробити більше. Ми могли виграти, ми сильніші. На даному етапі так, зараз такий результат. Думаю, ми багато чого взяли з цього чемпіонату Європи. Наш склад – це молоді гравчині, які ще не грали на такому рівні. Але це досвід. Я щаслива, що ми змогли там зіграти, пережити ці емоції».

Також українська волейболістка розповіла про очікування від кваліфікаційних матчів на Олімпіаду-2024:

«Мені дуже сумно, що в нас багато хто не вірить. Так само було і перед Золотою Євролігою, яку ми виграли, до речі, посіли перше місце. Ніхто не вірив у нас. Не скажу, що буде легко на кваліфікації, але це також буде великий досвід», – заявила Міліченко в коментарі Суспільне Спорт.

Зазначимо, що у кваліфікації на Олімпіаду-2024 жіноча збірна України зіграє в групі з Сербією, Нідерландами, Чехією, Китаєм, Домініканською Республікою, Канадою та Мексикою. На турнір вийдуть перші два місця групи.

  • Найкращий результат жіночої збірної України на Євро – третє місце на дебютній для себе першості у 1993 році.
  • Проти збірної Чехії українки грали у півфіналі Золотої Євроліги влітку 2023-го. Ті поєдинки українки виграла – 3:0 та 3:1.
  • Олександра Міленко представляє клуб Нілуфер Беледієспор, який виступає у найсильнішій турецькій жіночій лізі.