Гравцям Динамо і Шахтаря війна не загрожує: гранди УПЛ пояснили, чому їхніх футболістів не мобілізують

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
540
0 голосів
Гравцям Динамо і Шахтаря війна не загрожує: гранди УПЛ пояснили, чому їхніх футболістів не мобілізують
Матч Динамо проти Шахтаря. Фото: Шахтар
Шахтар та Динамо надали офіційні відповіді на питання про те, чому їхні футболісти та працівники не мобілізовані під час дії воєнного стану в Україні.

Пресслужби Шахтаря та Динамо відповіли на запит із приводу того, із яких причин їхні гравці та працівники не беруть участі в обороні України безпосередньо на передовій зі зброєю у руках.

«Гірники» заявили, що їхній клуб має статус критично важливого підприємства.

«Інформуємо, що клуб отримав статус підприємства, яке є критично важливим для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період».

Також у донеччани заявили, що не мають жодних переваг чи спрощень, а діють виключно у межах чинного законодавства.

«Клуб здійснює бронювання своїх військовозобов’язаних працівників, включаючи футболістів, відповідно до положень Порядку. Клуб позбавлений законної можливості надати конкретну інформацію щодо заброньованих працівників».

У Динамо теж підтвердили, що бронь їхніх гравців та персоналу від мобілізації обумовлена тим, що клуб визнано критично важливим для функціонування економіки держави.

«Військовозобов’язані футболісти Динамо (тобто ті, хто старше 27 років), а також частина інших працівників нашого клубу заброньовані в порядку, визначеному чинним законодавством України».

Представники біло-синіх вказали, за якими саме критеріями отримав свій статус, який був підтверджений 7 травня 2023 року наказом Мінспорту.

«Серед показників, на підставі яких ухвалене таке рішення, – сплачена сума податків, рівень заробітної плати в клубі, відсутність заборгованості по ЄСВ та важливість для сектору національної економіки у сфері фізичної культури й спорту», – йдеться у відповіді наданій сайту Tribuna.

  • Зазначимо, що Шахтар пішов на перерву, посідаючи четверте місце в турнірній таблиці УПЛ. В активі команди 31 очко після 15 матчів;
  • Динамо завершило першу частину сезону на п’ятій сходинці в чемпіонаті України, маючи 28 набраних балів у 14 зустрічах;
  • Першу офіційну гру у 2024 році «гірники» поведуть вже 15 лютого вдома проти Марселя у рамках стикових матчів Ліги Європи;
  • Кияни повернуться після паузи гостьовим протистоянням із Металістом 1925 у рамках 18-го туру УПЛ. Матч попередньо запланований на 24 лютого.