Ракицький проти агента: футболіст розповів, як зірка Шахтаря виграв суд і до чого тут його дружина

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
287
0 голосів
Ракицький проти агента: футболіст розповів, як зірка Шахтаря виграв суд і до чого тут його дружина
Ярослав Ракицький з дружиною. Фото: Google
Колишній вінгер харківського Металіста 1925 та донецького Олімпіка Антон Калайтан розказав, як свого часу за його участі Ярослав Ракицький розірвав відносини зі своїм ексагентом Олегом Шелемеєм.

Антон Калайтан розповів дуже цікаву історію, як капітан донецького Шахтаря Ярослав Ракицький фактично кинув свого колишнього агента  Олега Шелемея, а підбила його на це його дружина Ольга.

Калайтан був перекладачем з німецької на українську (російську) під час судового засідання в арбітражному суді Лозанни у справі Шелемей проти Ракицького. Про це, виступити у ролі посередника-перекладача, Калайтана попросив Шелемей, який допомагав Антону у його футбольних справах.

«Ракицький не приїхав. Він із дружиною вийшов на зв’язок по Skype. Суть суперечки була в тому, що Ракицький не платив агентські, які були прописані в контракті. Передбачалася сума у 15% від його зарплатні. Цікаво, що Ракицький це підписав, але у суді доводив, що підпис підроблений».

А не платив Ракицький агенту не через свою скупість, а тому, що його підмовила на це дружина. 

«Агент тоді вибив йому зарплатню у 200 тисяч доларів. Ракицький був найбільш оплачуваним українським футболістом Шахтаря.

Платити агентські Ярослав не хотів, бо в нього специфічна дружина, про це багато хто знає. Вона почала контролювати його фінанси та говорити, що, мовляв, не треба нікому нічого платити».

У підсумку, довести те, що Ракицький зі своєю благовірною нагрів свого агента в суді не вдалося.

«Сторона Ракицького знайшла лазівку. Суть була у тому, що ліцензія цього агента була німецькою, а підписав він угоду з українським футболістом. Тобто контракт не мав юридичної сили.

У підсумку суд Ракицький виграв», –  розповів Калайтан в інтерв'ю «Українському футболу».

  • У поточному сезоні Ярослав Ракицький провів за Шахтар 13 поєдинків у всіх офіційних турнірах: два голи, одна результативна передача.
  • Контракт захисника з донецьким клубом чинний до 30 червня 2024 року.
  • Transfermarkt оцінює поточну вартість 34-річного українця у 1,5 мільйонів євро.