«Мені потрібен був деякий час»: Шевченко відверто розповів, чому погодився очолити УАФ

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
408
0 голосів
«Мені потрібен був деякий час»: Шевченко відверто розповів, чому погодився очолити УАФ
Андрій Шевченко. Фото: Google
Новий президент УАФ Андрій Шевченко розказав, чому він вирішив балотуватися на посаду керманича вітчизняного футболу. Виявляється, вся справа в тому, що легендарний динамівець захотів спробувати свої сили у новій професії.

Андрій Шевченко майже прямим текстом заявив, що посада президента УАФ для нього – це новий, надвідповідальний челендж у його кар'єри та житті.

«Саме бажання взяти на себе відповідальність у такій складній ситуації (через це погодився балатуватися у президенти УАФ): я знаю, що це буде величезна робота, але відчуваю відповідальність.

Коли мені випала така можливість, приблизно півтора місяці тому. До мене звернулися кілька співробітників місцевих Федерацій, вони хотіли, щоб я подумав про це. Мені потрібен був деякий час, щоб подумати і прийняти рішення», –  розповів Шевченко в інтерв'ю La Repubblica.

Нагадаємо, що 25 січня, за підсумками звітно-виборчого Конгресу, Андрія Шевченка, було обрано президентом Української асоціації футболу (УАФ).

  • Андрій Шевченко за час професійної кар'єри захищав кольори київського Динамо, італійського Мілану та лондонського Челсі.
  • Свої найкращі роки українець провів у Мілані, з яким виграв Лігу чемпіонів та «Золотий м’яч» в 2004 році.
  • За всю кар’єру український форвард зіграв у всіх турнірах 653 матчі, у яких відзначився 326 голами та віддав 77 результативних передач.
  • За збірну України Шевченко провів 111 матчів та забив 48 голів.
  • У якості головного тренера Шевченко тренував національну збірну України та нетривалий час італійський Дженоа.