Шевченко офіційно очолив УАФ замість арештованого кума Павелка: футбольна Україна отримала нового голову

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
842
0 голосів
Шевченко офіційно очолив УАФ замість арештованого кума Павелка: футбольна Україна отримала нового голову
Конгрес УАФ. Фото: УАФ
У четвер, 25 січня, легенду українського футболу Андрія Шевченка за підсумками звітно-виборчого Конгресу було обрано президентом Української асоціації футболу (УАФ).

25 січня на звітно-виборчому Конгресі Андрія Шевченка було обрано головою УАФ терміном на п’ять років.

За єдиного кандидата одностайно проголосували 93 делегати.

Ось такі кроки своєї програми представив Шевченко:

  1. Прозорість;
  2. Цифровізація;
  3. Підготовка фахівців;
  4. Розвиток збірних;
  5. Співпраця з клубами;
  6. Реформа арбітражу;
  7. Посттравматичне відновлення;
  8. Ефективний маркетинг;
  9. Міжнародна співпраця.

Першим віцепрезидентом організації було обрано Павла Бойчука (юрист), а віцепрезидентами Сергія Реброва (головний тренер національної збірної України) та Олександра Шевченка (голова Львівської асоціації футболу).

Вже експрезидент УАФ Андрій Павелко, передав в УАФ лист, який був зачитаний на Конгресі. Колишній футбольний чиновник поставив під сумнів легітимність виборів без своєї участі.

«Я не можу брати участь у засіданні Конгресу. Я штучно позбавлений можливості реалізовувати свої права, в тому числі як президент УАФ. Принагідно нагадую, що я є президентом УАФ. Прошу усіх дотримуватися Статуту УАФ, УЄФА, ФІФА та Закону України, та діяти в інтересах українського футболу».

  • Павелко з листопада 2022 року перебуває під слідством через підозру у корупційних схемах. З червня того ж року він був відправлений у СІЗО. В лютому 2023 року Павелко був відсторонений від своєї посади на час слідства;
  • На Конгресі термін повноважень Павелка було визнано такими, що сплили. Цікаво, що новий президент УАФ Шевченко є хрещеним батьком доньки опального функціонера.