«Хто заступники? Де програма? Що з суддівством?»: Шевченка ще не вибрали, а в Ворскли вже багато питань. Їх озвучив Лисак

Аватар Андрій Піскун Андрій Піскун
3957
0 голосів
«Хто заступники? Де програма? Що з суддівством?»: Шевченка ще не вибрали, а в Ворскли вже багато питань. Їх озвучив Лисак
Олег Лисак, фото: ФК Ворскла
Віце-президент Ворскли Олег Лисак ексклюзивно для сайту Sport-express.ua прокоментував вихід полтавського клубу із колективних членів Асоціації футболу Полтавщини.

Ворскла на своєму офіційному сайті оголосила про вихід із регіональної асоціації Полтавщини. Причина такого рішення вказана доволі незрозуміла, цитуємо: «У зв’язку з обставинами, що відбуваються останнім часом в українському футболі, які суперечать європейським цінностям та положенням Статуту УЄФА».

Щоб розібратися, що сталося, сайт Sport-express.ua зв’язався із віце-президентом Ворскли Олегом Лисаком.

– Олеже Вікторовичу, чому Ворскла прийняла рішення вийти із колективних членів Асоціації футболу Полтавщини?

– Я пояснив нашу позицію вашому сайту ще два місяці тому (ось це інтерв’ю, – прим. А.П.). З того часу нічого не змінилося. Тому ми просто зробили логічний крок, як продовження нашої позиції. Нічого нового.

– Тобто справа в тому, що Павелко перебуває в СІЗО без рішення суду?

– Там ключове не тільки по Павелку. Хто заступники [майбутнього очільника УАФ]? Де програма? Що з суддівством? У жодної людини в Україні немає відповідей. Тому таке рішення прийняте.

– Сьогодні, 25 січня, Шевченка повинні призначити головою УАФ. Він на зустрічах із керівниками обласних асоціацій презентував свою програму?

– Я не знаю ні про зустріч, ні про програму для Полтавської області.

– А чого ви від нього взагалі чекаєте на посаді?

– Я не можу нічого сказати. Взагалі. З того часу, як я дав вам інтерв’ю, ми не побачили ні стратегії, ні команди, абсолютно нічого.

Ми найбільший соціальний проект в Полтавській області плюс не останній клуб в Україні, і нам здається, що ми заслуговуємо на повагу. Ми маємо право вільного волевиявлення і висловлення позиції і думок

– Ви вже думали, в яку іншу місцеву асоціацію вступити? Наскільки я розумію, то для атестації УПЛ на наступний сезон потрібно обов’язково бути членом регіональної асоціації.

– Не треба нічого [для атестації УПЛ]. Ніхто нікуди вступати не буде. Ми в стороні спостерігатимемо, як саме буде розвиватися український футбол.

– Але спортивний юрист Ілля Скоропашкін на сайті «Український футбол» детально розібрав цю ситуацію і сказав, що членство в регіональних асоціаціях є обов’язковим.

– В якій федерації зараз Динамо та Шахтар? Ми члени УПЛ, яка є колективним членом УАФ. Тому не придумуйте різної х*рні. 

– Динамо в київській міській асоціації, ось ТУТ. Шахтар – у своїй обласній.

– Ви приводите приклад асоціації Кочетова, яка не є членом УАФ.