Шахтар відправив двох футболістів до U-17: у вигнанців є досвід гри у Лізі чемпіонів

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
344
0 голосів
Шахтар відправив двох футболістів до U-17: у вигнанців є досвід гри у Лізі чемпіонів
Іван Петряк. Фото: Google
Донецький Шахтар відправився на збори до Туреччини без трьох футболістів першої команди (Влад Топалов, Іван Петряк, Олексій Кащук), двоє з яких тренуються з юнацьким складом.

Шахтар продовжує підготовку до другої частини сезону у Туреччині. На цей збір донецький клуб не взяв відразу трьох футболістів. Про це повідомив журналіст Михайло Співаковський.

«Те, що у Туреччині з командою U-19 Олексія Бєліка займаються Тоіров і Удод, нікого не дивує. А гравці з досвідом у Лізі чемпіонів, такі як Топалов, Петряк, Кащук, зараз в Києві.

І наскільки я знаю, Топалов і Петряк тренуються з командою U-17, а Кащук за індивідуальною програмою».

Журналіст поділився інформацією про подальші перспективи Топалова, Петряка та Кащука. 

«По Петряку зараз інформації немає, зрозуміло, що Шахтар чекає пропозицій, я нічого не чув про конкретні варіанти. Топалов це гравець, яким дуже предметно цікавилася Олександрія. Я знаю, що він цей варіант відкинув.

Зараз головний претендент на нього це Колос, пропонується оренда і я чув про суму у 200 тисяч за цю угоду. На Кащука, як і повідомлялося, є претенденти з різних країн, але найкращим варіантом виглядає Фамалікао», – сказав Співаковський в ефірі ютуб-каналу «ТаТоТаке».

  • Топалов є вихованцем Шахтаря. Гравець провів за першу команду 18 матчів, в яких віддав одну результативну передачу. Його контракт з клубом діє до 31 грудня 2025 року.
  • Петряк має в активі 39 поєдинків за Шахтар, три голи і один асист. Його угода з «гірниками» розрахована до 30 червня 2026 року.
  • Кащук в нинішньому сезоні зіграв у 12 матчах, забив чотири голи та віддав одну результативну передачу. Контракт хавбека спливає в кінці цього сезону.