«Він ставить себе вище за інших»: відомо, чому легіонера Шахтаря не викликають у збірну

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
252
0 голосів
«Він ставить себе вище за інших»: відомо, чому легіонера Шахтаря не викликають у збірну
Хусрав Тоіров. Фото: Google
Колишній футболіст Динамо Віталій Левченко поділився думками стосовно проблем з характером у таджицького півзахисника донецького Шахтаря Хусрава Тоірова.

Хусрав Тоіров мав нагоду взяти участь у Кубку Азії-2023, але хавбек Шахтаря залишився поза заявкою збірної Таджикистану.

Віталій Левченко в ексклюзивному інтерв'ю для сайту «Український футбол» поділився думками щодо причин такого рішення головного тренера команди Петара Сегрта.

Фахівець відзначив, що Тоіров індивідуаліст та вважає себе кращим за інших футболістів збірної Таджикистану.

«Просто він поводиться неправильно, коли приїжджає до національної чи олімпійської збірної Таджикистану. Він ставить себе вище за інших хлопців. Через це його не викликають. Крім того, він не підходить за ігровими якостями. Тоіров тягне «ковдру» на себе, він не командний гравець».

Також тренер відзначив, що у Шахтарі півзахисник також не може похвалитися ігровою практикою.

«До того ж, у Шахтарі він теж не виблискує, майже не грає за основну команду. Якщо ти граєш в такому гранді, як Шахтар, то маєш показувати на футбольному полі, що ти не дарма потрапив до такого клубу», — сказав Левченко.

  • Левченко має громадянство Таджикістана та свого часу тренував юніорську збірну цієї країни.
  • Тоіров перейшов до Шахтаря на початку 2023 року з казахського Атирау за 300 тисяч євро, підписавши контракт до 31 грудня 2027-го.
  • Загалом за першу команду донеччан 19-річний хавбек провів всього два матчі, без результативних дій.
  • В нинішньому сезоні Тоіров виступає за Шахтар U-19 та має вже 11 поєдинків, проте ще не відзначався голами чи асистами.
  • Таджикістан виступає на Кубку Азії у групі з Катаром, Китаєм та Ліваном.