«Макс був сильнішим, ніж Степаненко і Кривцов разом взяті»: розкрито гравця, що мав шанс стати зіркою Шахтаря

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
530
0 голосів
«Макс був сильнішим, ніж Степаненко і Кривцов разом взяті»: розкрито гравця, що мав шанс стати зіркою Шахтаря
Максим Ковальов. Фото: ФК ЛНЗ
Вихованець Шахтаря хавбек В'ячеслав Піднебенной розповів про талантів академії «гірників», разом із якими проходив своє футбольне становлення. Особливо він виокремив Максима Ковальова.

Колишній півзахисник Шахтаря В'ячеслав Піднебенной в інтерв'ю сайту «Український футбол» назвав талановитих гравців академії «гірників», які не зуміли реалізувати свій потенціал.

«Це Дмитро Молдован та Руслан Заневський, Андрій Шибко закінчив дуже рано через травму. На мою думку, міг значно більше досягти в футболі Вадим Шаврін. Так, він пограв достатньо і зараз продовжує грати, але вважаю, що він міг бути за рівнем як Євген Селезньов».

Окремо Піднебенной висловився про захисника ЛНЗ Максима Ковальова, який, на його думку, був сильнішим за Тараса Степаненка та Сергія Кривцова разом узятих на момент їхнього трансферу із запорізького Металурга у 2010 році.

«Для мене Ковальов завжди був за рівнем футболістом першої команди Шахтаря. Коли купляли Степаненка та  Кривцова, то Макс був сильнішим, ніж вони вдвох разом взяті», – сказав Піднебенной.

  • Піднебенной перебував у структурі Шахтаря з 2004 по 2010 рр. За першу команду він не виступав;
  • Влітку 2023 року у віці 35 років завершив ігрову кар’єру у складі іспанської Паленсії;
  • Ковальов належав «гірникам» з 2002 по 2012 рік. За основу провів один домашній матч проти запорізького Металурга (0:2) в рамках 30-го туру УПЛ сезону 2006/07;
  • З цього сезону 34-річний захисник почав виступати за ЛНЗ (вісім матчів, один гол).