Вихованець Шахтаря назвав зарплату у дублі «гірників»: хавбек розповів, що можна було купити за ті кошти

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
445
0 голосів
Вихованець Шахтаря назвав зарплату у дублі «гірників»: хавбек розповів, що можна було купити за ті кошти
В'ячеслав Піднебенной. Фото: ФК Альянс
Колишній півзахисник Шахтаря В'ячеслав Піднебенной пригадав період свого становлення у лавах «гірників» та рівень зарплат у донецькому клубі.

Експівзахисник Шахтаря В'ячеслав Піднебенной в інтерв’ю сайту «Український футбол» розповів про період своїх виступів у другій та третій командах «гірників».

За його словами тодішній головний тренер Шахтаря Мірча Луческу почав звертати увагу на молодь тільки після приходу до академії нідерландських фахівців Хенка ван Стея та Патріка ван Леувена.

«Раніше було неможливо потрапити навіть на тренування до першої команди, але з приходом нідерландців все змінилося і почали звертати увагу на другу та третю команди».

Піднебенной перерахував, хто з гравців почав отримувати свої шанси в першій команді.

«Стали залучатися до тренувань з головною командою ті ж Євген Селезньов, Артем Федецький, Ігор Ощипко, Владислав Голопьоров. Згодом почали тренуватися Денис Кожанов, Вадим Шаврін, Іван Матяж. Андрій Шибко навіть на збори поїхав».

Також колишній футболіст пригадав наскільки високим був рівень фінансових умов в клубі.

«Все пізнається в порівнянні. У Шахтарі-3 були маленькі зарплати та преміальні. Вистачало на те, щоб купити їжу, одяг та пригостити дівчину в кафе. А ось у Шахтарі-2 міг назбирати за рік, якщо розумно поводився з грошима, на автомобіль десь за 15 тисяч доларів».

Піднебенной зізнався, наскільки активним було нічне життя молодих футболістів тих часів.

«Було все. Всі були молоді талановиті й там також потрібно було проявляти себе (сміється, – прим. УФ). Серйозних зальотів було небагато, ми намагалися ходити у нічні клуби, щоб ніхто не знав, але все ж таки я впевнений, що тренери знали дуже багато про нас», – сказав Піднебенно.

  • Піднебенной перебував у структурі Шахтаря з 2004 по 2010 рр. За першу команду він не виступав;
  • Влітку 2023 року він у віці 35 років завершив ігрову кар’єру у складі іспанської Паленсії.