«Хотілося б, щоб це був його останній матч за Шахтар»: Вірт назвав гравця, якому треба покинути донецький клуб

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
946
0 голосів
«Хотілося б, щоб це був його останній матч за Шахтар»: Вірт назвав гравця, якому треба покинути донецький клуб
Георгій Судаков. Фото: ФК Шахтар
Колишній голкіпер Шахтаря Юрій Вірт вважає, що 22-річний півзахисник «гірників» Георгій Судаков готовий перейти у топовий європейський чемпіонат.

Ексворотар Шахтаря Юрій Вірт після поєдинку Порту – Шахтар (5:3) у шостому турі Ліги чемпіонів в інтерв’ю сайту «Український футбол» заявив, що хотів би у новому році побачити хавбека «гірників» Георгія Судакова в Ювентусі.

«Хотілося б, щоб це був останній матч для Судакова за Шахтар і в зимове трансферне вікно він перейшов до Ювентуса. З часів Олександра Заварова ніхто з українців не грав Юве. Це клуб дуже високого рівня, що й говорити. Найкраща команда Італії – з огляду на кількість трофеїв, так точно».

На думку експерта, український талант готовий підкорювати Європу.

«Судаков своєю грою, наполегливістю, працьовитість, тим як він зріс за останні кілька років, заслужив на те, щоб грати в одному з провідних чемпіонатів Європи. Буде це італійська Серія А і Ювентус чи якість інший топовий клуб з Європи, то поживемо – побачимо», – сказав Вірт.

  • Зазначимо, що в цьому сезоні Судаков провів за Шахтар 18 матчів, у яких забив три голи та віддав одну результативну передачу;
  • За останньою інформацією ЗМІ, хавбек входить у сферу інтересів Ювентуса на січневе трансферне вікно;
  • Контракт Судакова із Шахтарем чинний до 30 червня 2028 року, а Трансфермаркт оцінює його у 18 мільйонів євро;
  • Єдиним українцем, який захищав кольори Юве, був хавбек Заваров. З 1988 по 1990 рр. він провів за команду 76 матчів та забив 14 голів;
  • Вірт захищав кольори Шахтаря з 1999 по 2002 рр., а також з 2007 по 2012 рр. (100 матчів, 89 пропущених голів, 40 поєдинків «на нуль»).