«Був би Алієв і я на полі, ми б дуже легко розіграли комбінацію»: Мілевський підбив підсумок матчу Динамо – Шахтар

Аватар Андрій Піскун Андрій Піскун
131
3 голоси
«Був би Алієв і я на полі, ми б дуже легко розіграли комбінацію»: Мілевський підбив підсумок матчу Динамо – Шахтар
Колаж: Спорт-Експрес
Легенда Динамо Артем Мілевський ексклюзивно для сайту Sport-express.ua поділився думками про нічию Шахтаря з киянами (1:1) в рамках 11-го туру УПЛ.

Динамо у більшості вирвало нічию у грі проти Шахтаря. На гол Миколи Матвієнка кияни відповіли влучним ударом Олександра Караваєва під завісу матчу (ДИВИТИСЯ ВІДЕО ГОЛІВ). Команда Олександра Шовковського зберегла перевагу над «гірниками» у шість очок в турнірній таблиці.

Редактор сайту Sport-express.ua Андрій Піскун одразу після гри поговорив з Артемом МІЛЕВСЬКИМ.

«Даю Пятову телефон: «Сфоткай нас». Андрюха: «У сенсі?» – «У прямому». Він почав фоткати мене зі Срною»

– Артеме, де дивилися Класичне?

– Чесно, я дуже радий атмосфері. Був у студії, побачив усіх! Ярмолу, Селю, Алієва. З усіма обнявся. Зараз ще Судакову напишу обов'язково. Я сьогодні взагалі був як бол-бой. Серйозні люди попросили провести на стадіон, і я бігав, вирішував питання. 

А потім поїхав у готель дивитися футбол на самоті, я так люблю. Мені не подобається дивитися футбол, коли мене смикають.

– Що думаєте про сам матч?

– Я вважаю, що Динамо просто відскочило. Я, безумовно, радий, що так вийшло, але я не звик бачити таке Динамо на стадіоні імені Лобановського. Зрозуміло, що у Шахтаря було на два дні більше відпочинку. Я і з Ярмолою говорив про це. Він сказав, що дуже важко. Ці переїзди: поїзди, автобуси. Це не на літаку летіти.

Я все прекрасно розумію, Динамо було важко, але в цьому матчі я побачив якусь боязкість і страх перед Шахтарем. 

Хлопці, не треба нікого боятися! 

Є фармакологія та інші засоби відновлення. Чому Динамо почало грати у футбол тільки після 0:1?

Ну слава Богу, що не програли. Даріо, напевно, плюється зараз і бризкає слиною, що не дотиснули і не виграли. Розповім прикол. Ішов я після студії повз роздягальні команд у підтрибунці. Зайшов до Динамо побажати удачі. Потім проходжу біля Шахтаря, тут П'ятов виходить. Кажу: «Привіт, легендо». Повертаю голову, а тут цей майстер іде – Срна – на стилі, в костюмчику. 

Я йому відразу: «Бачу, ви в Італії одягаєтеся». Посміялися, коротше. Даю Пятову телефон: «Сфоткай нас». Андрюха: «У сенсі?» – «У прямому». Він почав фоткати мене зі Срною. Коротше, у підземці була крутіша атмосфера, ніж на полі. 

Я трохи розслабився після 1:1. Зараз собі знову Цезар замовлю (сміється, – прим. А.П.)

Динамо – Шахтар. Фото: УПЛ

«Напишу Судакову в приват зараз: «Жора – ти красунчик, що відпрацьовуєш в обороні. Молодець!»

– Хто вам сподобався за грою в сьогоднішньому матчі?

– Караваєву великий привіт. Бачив сьогодні Саню. Красава! В один дотик влучив по воротах. Але це відскок. Можна списати на малий час для відновлення, питань немає, але я б хотів бачити більш сміливу гру від Динамо. 

Ще хочу похвалити Судакова. Десятий номер Шахтаря, крім асисту, дуже пристойно відпрацьовував в обороні. Мені було приємно це бачити. Напишу йому в приват зараз: «Жора – ти красунчик, що відпрацьовуєш в обороні. Молодець!».

Ще мене здивувало, що Шапаренко не грав. Людина вийшла з Ромою на заміну, а проти Шахтаря стояла на бровці й пила воду. Не знаю, що там сталося, але він повинен був грати.  

– Що ви можете сказати про бліду гру нападників Динамо і Шахтаря?

– Чесно, взагалі не хочу говорити про нападників. Дуже слабо зіграли! Був би Алієв і я на полі, ми б дуже легко розіграли комбінацію. Санич віддає мені перед штрафним, якщо б ще Ракицький грав, то він мене збиває, я картинно падаю, як це вмію, арбітр призначає штрафний, і Алієв кладе в дев'ятку! 1:0. А потім закриваємося, ставимо автобус – перемога! Хух. 

Але, згадуючи сьогоднішній матч, слава Богу, хоч так – відскочили. 

Динамо – Шахтар. Фото: ФК Шахтар

«Я до цього говорив Яні Суркіс: «Тобі й так нелегко з твоїм становищем, куди ще Класичне дивитися?». Вона перехрестилася після моїх слів, але Біловар не підвів»

– Як оціните гру Біловара, який замінив Попова після травми?

– Біловар – красава! Я сьогодні бачив його дружину – Яну Суркіс. Ми обнялися, поцілувалися. Дуже радий був зустрічі. Я їй до цього говорив: «Тобі й так нелегко з твоїм становищем, куди ще Класичне дивитися?» (Яна вагітна від Біловара, пара одружена –  прим. А.П.) . Вона перехрестилася після моїх слів, але Біловар не підвів – упевнено зіграв, хоббіт (сміється, – прим. А.П.). Машина! І червону заробив, і з порожніх виніс. А це нелегко – виходити в таку гру, але пацан працює, старається. Бажаю йому тільки успіхів. 

– Відставання Шахтаря від Динамо в шість очок збереглося. Динамо вже можна вітати з чемпіонством, як казав Леоненко?

– Ще дуже рано. Я радий, що Динамо вирвало нічию, але з чемпіонством вітати поки не варто. Пам'ятаю, як за моїх часів у листопаді за Газзаєва у нас було + 10 очок перед Шахтарем, а по весні вони відіграли десять і привезли нам ще плюс чотири. Тому не потрібно робити поспішних висновків. Матчів ще дуже багато і Динамо потрібно набирати очки, щоб ні від кого не залежати. 

– Останнє запитання. Чи бачите ви в УПЛ другого Мілевського?

– Нема зараз таких. Ванат – це взагалі не мій типаж. На жаль, немає зараз других Алієвих і Мілевських. Як я вже казав раніше, грали б ми, то повирішували б. 

***

🔥 Підтримайте нашого редактора та підпишіться на його телеграм-канал 👉 «Вас турбує Піскун».