«Тепер він має відповісти за свої слова та рішення»: Федорчук назвав винного у кризі Шахтаря

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
269
2 голоси
«Тепер він має відповісти за свої слова та рішення»: Федорчук назвав винного у кризі Шахтаря
Даріо Срна. Фото: ФК Шахтар (Донецьк)
Відомий український тренер та експерт Олег Федорчук проаналізував причини останніх невдач Шахтаря. Великі питання в нього є до спортивного директора «гірників» Даріо Срни.

Тренер Олег Федорчук в інтерв’ю сайту «Український футбол» висловився про причини невдач Шахтаря.

На його думку, «гірники» помилково продовжують робити ставку на бразильський ринок, що на сьогодні вже не є настільки очевидним вектором.

«У Шахтарі роблять ставку на країну, в якій криза футболу – Бразилія. Європейці найкращих бразильців беруть ще на дуже ранніх етапах. І це не йде ні в яке порівняння з тим, що було 15-20 років тому».

Федорчук наголосив, що справжніх бразильських суперталантів отримати стає все важче.

«Бразилія зараз навіть не вважається футбольною топовою країною, тому що все найкраще викупляють гранди з-за океану в 15-16 років. Якщо умовного Ендріка Реал веде зі шкільної парти, де тут шанс Шахтаря придбати його за економічно виправдані кошти? Треба шукати інші ринки».

Також експерт відповів, чи варто чекати відставки головного тренера Шахтаря Маріно Пушича і чи знову спортивний директор клубу Даріо Срна прийме команду.

«Йому треба замислитися щодо своєї посади. Ті пафосні інтерв’ю, які він давав, так рекламував Пушича… Хай перечитає їх та відповість на питання: «Навіщо він це робив?».

Фахівець дав зрозуміти, що Срна також має нести відповідальність за певні кадрові рішення.

«Даріо казав, що Маріно стане найкращим, гравці підспівували. Пушич ще жодного тренування не провів, а вже найкращий тренер. Тепер Срна має відповісти за свої слова та рішення», – сказав Федорчук.

  • Зазначимо, що Шахтар в УПЛ після семи проведених матчів посідає четверте місце в турнірній таблиці, маючи 13 очок і відстає від Динамо на шість балів;
  • В Лізі чемпіонів після двох турів «гірники» йдуть на 27-й позиції, набравши один бал;
  • Пушич очолює Шахтар з жовтня минулого року і має контракт до літа 2026-го. Він привів команду у минулому сезоні до «золотого дублю» в Україні;
  • В жовтні минулого року після відставки Патріка ван Леувена Срна на один матч став в.о. головного тренера. Тоді в 11-му турі УПЛ «гірники вдома розгромили ЛНЗ (3:0).