«То була ганьба світового рівня»: агент ексзірки Шахтаря зробив жорстку заяву про поведінку донецького клубу

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
260
2 голоси
«То була ганьба світового рівня»: агент ексзірки Шахтаря зробив жорстку заяву про поведінку донецького клубу
Сергій Палкін. Фото: ФК Шахтар (Донецьк)
Агент бразильського ексвінгера Шахтаря Тете – Пабло Буено – висловив претензії менеджменту «гірників» за начебто погану організацію після початку повномасштабного вторгнення.

Пабло Буено, який є агентом вінгера Панатінаїкоса Тете, жорстко висловився про Шахтар, який, за його словами, кинув своїх футболістів напризволяще після початку великої війни.

«З початком війни клуб покинув гравців. Клуб не був безпечним місцем. Гравці запитували: «Ми повертаємося в Україну?» [після зборів]. Посольства Бразилії та США виїхали з України. Питали: «Ми повертаємося? Ви можете повертатися? У нас є план евакуації на випадок війни?».

На думку агента, менеджмент Шахтаря показав себе не найкращим чином.

«Але вони не мали плану. Епізод з готелем [в якому перебували легіонери до евакуації за кордон] все пояснює. То була ганьба світового рівня. Але це вже минуле», – сказав Буено в інтерв’ю YouTube-каналу «Брутальний футбол».

  • Нагадаємо, що Тете прийшов у Шахтар із Греміо взимку 2019 року за 15 мільйонів євро. За команду він провів 108 матчів, у яких забив 31 гол та оформив 15 асистів;
  • Після початку повномасштабного вторгнення футболіст призупинив свою угоду із клубом та виступав в орендах за Лестер та Ліон. Влітку 2023-го Тете вже на повноцінній основі перейшов у Галатасарай. Шахтар отримав 2,5 мільйона євро компенсації.