Переплив Тису, щоб грати у Білорусі? Зашкварна історія ексворотаря Дніпра Шеліхова і його коментар

Аватар Андрій Піскун Андрій Піскун
7977
14 голосів
Переплив Тису, щоб грати у Білорусі? Зашкварна історія ексворотаря Дніпра Шеліхова і його коментар
Деніс Шеліхов. Колаж: Спорт-Експрес
Сайт Sport-express.ua поговорив з колишнім воротарем Дніпра і Вікторії Денисом Шеліховим, який підписав контракт із Славією-Мозир, яка представляє країну-союзника Росії – Білорусь. Довелось вдатися до хитрощів, але вийшла справжня епопея.

І таке можливо. На третій рік повномасштабної війни уродженець Херсона, колишній воротар Дніпра, сумської Вікторії та молодіжної збірної України Денис Шеліхов, перейшов у білоруський клуб Славія-Мозир.

«Ви здійснили такий перехід, який зобов'язані пояснити Україні»

Що змусило гравця поїхати заробляти гроші до союзників Росії, у той час як бомблять його країну? Як він виїхав з України під час воєнного стану?

Редактор сайту Sport-express.ua Андрій Піскун, тобто я, хотів задати йому ці питання, але після того, як я представився, Шеліхов просто кинув слухавку. Після цього я написав йому у Viber.

– Денисе, хочу взяти у вас коментар для сайту «Спорт-Експрес» про причини переходу в клуб з Білорусі.

– Для якого спорт експреса?

***Може, думав, для російського. Кидаю йому посилання на український. 

– Вибачайте. Без коментарів.

– Ні, не вибачимо. Ви здійснили такий перехід, який зобов'язані пояснити Україні.

Після цього – ігнор з боку Шеліхова. Ось такий вийшов діалог зі ще одним «заробітчанином». А от клубній прес-службі Славії він дав інтерв'ю, правда, там питань йому правильних не задавали.

«Що відбувається в Україні? Давайте, будь ласка, не будемо. Дай бог, щоб весь кошмар закінчився якнайшвидше. Ну Ви, гадаю, зрозуміли, про що я»

Але так просто, здаватися я не звик. Якщо Шеліхов дає інтерв’ю білорусам, то і я представлюсь журналістом білоруського видання. Беру інший свій номер, пишу уже у WhatsApp.

– Здрастуйте. Олег Пархомов турбує із сайту «Білоруський футбол». Денисе, з поверненням вас у Білорусь. Розкажіть, як виник варіант зі Славією? 

– Добрий вечір! Дякую) Спілкувався з тренерами ще після того, як у Лучі з тренерським штабом працював (Шеліхов грав у мінському Лучу у 2018 році, – прим. А.П.). Завжди були на зв'язку. Ось запросили, і вийшло приїхати. 

– Не боїтеся хейту з боку українців через те, що поїхали до нас грати?

– Ну а що поробиш. Хто мене знає, той зрозуміє, а хто не знає, то я ж не буду кожному говорити і розповідати, чому так сталося. Поговорять і через тиждень забудуть.

– А що зараз відбувається у вас на батьківщині насправді? Розкажіть нашим читачам.

– Давайте, будь ласка, не будемо. Дай бог, щоб весь кошмар закінчився якнайшвидше. Ну Ви, гадаю, зрозуміли, про що я. 

– СВО маєте на увазі? 

– Чи є ще футболісти, які, як і ви, хочуть з України переїхати в чемпіонат Білорусі?

Але Шеліхов, напевно, зрозумів, що щось не так, і на останні два питання не відповів. Воротар так і не зміг у спілкуванні з журналістами назвати війну війною, а Росію агресором. До того ж він вважає, що через тиждень про його вчинок в Україні вже забудуть. 

Тут він правий – про людину, яка поїхала заробляти гроші до союзників Росії, непотрібно багато говорити. Головне – щоб він назад не повернувся, наче нічого не було. Кожен робить свій вибір, але за вчинки треба вміти відповідати.

Шеліхов переплив Тису? Воротар не став це спростовувати: «Ти хто – прокурор?! Такі питання задавати»

Але це ще не кінець нашої історії! Як стало відомо сайту Sport-express.ua, Шеліхов незаконно перетнув кордон. Воротар переплив Тису! Так, це не жарт. Таку інформацію ми отримали від двох наших джерел. За їхньою інформацією, Шеліхов ретельно готувався до втечі з України і впродовж двох місяців ходив на річку тренуватися плавати з ластами.

Ми знову зв’язалися з Шеліховим. На відміну від першого разу, коли втікач спілкувався українською, цього разу він писав російською, але ми переклали на рідну мову задля зручності читання.

– Це знову Андрій Піскун із сайту «Спорт-Експрес». Так, Денисе, справа серйозна. Наші джерела розповідають, що ви перепливли Тису. Надаємо вам можливість спростувати це, й повідомити, яким чином ви перетнули державний кордон. Вимагаємо відповіді! Матеріал вийде у будь-якому разі, з вашим коментарем, чи без вашого.

– Ну це ваші здогадки і припущення тих хлопців, що вам сказали, ось вони краще знають, тому нехай вам і розповідають. Вам що, більше нічого говорити або писати про український футбол ???

– Так розкажіть, як було насправді? Ваше мовчання будемо сприймати як те, що ви погоджуєтеся з цією інформацією і вам немає, чого відповісти

– Ти хто – прокурор?! Такі питання задавати. Спитай у прикордонної служби.

– Я – журналіст і задавати питання – моя робота. Ви перепливали Тису?

– Ти мені такі питання не задавай, зрозумів? Ти мені ніхто, щоб такі питання задавати!  

– Як ви перетнули державний кордон?

– Ще раз. Хто ти такий, щоб задавати мені такі питання?!

– Я – український журналіст.

– Так займайся футболом в Україні, чого ти мені взагалі такі питання задаєш?

– Як ви з моральної точки зору оціните ваш вчинок? Ви переїхали під час повномасштабної війни до союзників Росії, у той час, коли РФ бомбить Херсон, Суми та інші міста України.

– Є купа тем в Україні з футболу: дитячий футбол, корупція, поля, безпека і купа всього іншого, а ти такі питання ставиш. Почитай для початку мою біографію: де я народився і де грав останній рік ???!!!!

– Так я тому й спитав, бо ви родом із Херсону, а останній рік провели у сумській Вікторії.

– Все, до побачення.

***

Після цього Шеліхов заніс мене в чорний список і на цьому наша розмова закінчилася, але шкодувати про це я точно не буду.

👆Якщо Шеліхов надасть докази та вичерпний коментар, щоб обілити своє ім'я, то ми готові надати таку можливість.