«Майже неможливо»: колишній головний тренер Металіста не стримався і розповів всю правду про роботу в команді

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1464
3 голоси
«Майже неможливо»: колишній головний тренер Металіста не стримався і розповів всю правду про роботу в команді
Періца Огнєнович. Фото: ФК Металіст
Колишній в.о. головного тренера Металіста Періца Огнєнович поділився спогадами про свій період роботи у харківському клубі. Він зізнався, з якими складнощами зіштовхнувся в Україні.

Екснаставник Металіста Періца Огнєнович висловився про свій період роботи в Україні.

Сербський тренер, який прийняв команду вже під час повномасштабної війни, розповів про умови, в яких йому довелося працювати.

«План полягав у тому, щоб повернути Металіст туди, де йому належить бути. Це клуб, який грав у Лізі чемпіонів і вигравав чемпіонати (Металіст ніколи не вигравав чемпіонати – прим. SE). Конфлікт вже почався, коли я підписував контракт, але ми думали, що війна закінчиться набагато раніше».

Огнєнович пояснив, чому вирішив покинути клуб.

«Зрештою, очевидно, що клуб не міг бути на тому рівні, на який я розраховував і де я хотів працювати. Зараз він у другому дивізіоні, це важкі часи через економічну ситуацію і те, що Харків знаходиться близько до Росії. Я не бачив майбутнього».

Також фахівець висловився стосовно того, що домашні матчі команді доводилося грати далеко від Харкова.

«Так, на кордоні зі Словаччиною, за 1000 з гаком кілометрів. У мене не було жодних проблем в цьому плані, але в такій ситуації дуже важко працювати, чесно кажучи».

Наостанок Огнєнович поміркував про свою роботу в Металісті в контексті того, що раніше вже переживав війну на Балканах.

«Чи доводилося мені виступати в ролі тренера і психолога? Так, так... Хлопцям довелося нелегко. Було важко. Хочеться вдосконалюватися і тренуватися, але в таких умовах це майже неможливо. У мене також був іспанець Роберто Корраль, який зараз без команди», – сказав він в інтерв’ю Relevo.

  • Нагадаємо, що Огнєнович прийняв Металіст під час зимової перерви сезону 2022/23. У 15 матчах під його керівництвом команда здобула оду перемогу, тричі зіграла внічию та 11 разів пограла;
  • Харків’яни в тій кампанії посіли 15-те місце в турнірній таблиці УПЛ та вилетіли в Першу лігу.
  • В часи ігрової кар’єри Огнєнович в сезоні 2004/05 на позиції вінгера виступав за київське Динамо (чотири матчі, один гол).