Суркіс привітав Суркіса: Шовковський і Буяльский приєдналися до промови президента Динамо

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
807
2 голоси
Суркіс привітав Суркіса: Шовковський і Буяльский приєдналися до промови президента Динамо
Брати Суркіси. Фото: Google
Президент київського Динамо Ігор Суркіс, капітан столичної команди Віталій Буяльський та її головний тренер Олександр Шовковський привітали Григорія Суркіса з 75-річчям.

Сьогодні, 4 вересня, виповнилося 75 років колишньому президенту Динамо Григорію Суркісу. Його брат Ігор Суркіс через пресслужбу київського клубу привітав іменинника. До поздоровлень приєдналися Олександр Шовковський та Віталій Буяльський.

«З нагоди Вашого ювілею прийміть найщиріші вітання від імені всіх динамівців!‎».

Брат іменинника відзначив його внесок у розвиток футболу в нашій державі.

«Довгі роки Ви вірою і правдою служите українському та європейському футболу. У розвитку, становленні та прогресі київського Динамо та всього українського футболу Ви є фундаментальною постаттю, адже відіграли та продовжуєте відігравати у ній надзвичайно важливу роль.

Ваше ім’я великими літерами вписане в сучасну історію гри номер один у незалежній Україні‎».

Суркіс-молодший згадав про все, що Григорій Михайлович зробив для збірної України.

«‎Ви також зробили неоціненно багато для національної збірної України, адже вам завжди вдавалося досягати найамбітніших цілей та підкоряти найскладніші вершини. А як президенту ФК Динамо, Вам вдалося вивести клуб на найвищий рівень. Його становлення у 90-х роках було б неможливим без вашої безпосередньої участі».

Президент Динамо нагадав і про посади, які займав його брат.

«‎Обіймаючи посаду керівника ФФУ та віцепрезидента УЄФА, Ви не лише допомагали в управлінні європейським футболом, а й продовжували піклуватися про український футбол, успішно займалися його популяризацією та відстоювали його інтереси в Європі та світі».

Також ювіляру побачили всього найкращого і найскорішого завершення війни.

«‎Пишаємося тим, що Ви – справжній динамівець, і літера «Д» викарбувана у вашому серці. У цей день щиро бажаємо Вам міцного здоров'я, щастя, добробуту, невичерпної енергії, а також нових перемог та звершень. 

Успіху у всіх Ваших справах, а головне – найшвидшого закінчення війни проти російських агресорів та повернення до мирного, звичного та безпечного життя», – сказав Суркіс-молодший.

Нагадаємо, що Суркіс-старший – український бізнесмен і політик, футбольний функціонер. 

  • Займав посаду віцепрезидента УЄФА з 24 травня 2013 року до 7 лютого 2019 року. Зараз - почесний член УЄФА.
  • Був президентом Федерації футболу України (ФФУ) до вересня 2012 року, зараз - почесний президент ФФУ.
  • Народний депутат України III і IV скликань (1998-2006) від фракції СДПУ (о). Народний депутат України IX скликання (з 2019) від партії «Опозиційна платформа - За життя».
  • Секретар Комітету з питань молоді та спорту Верховної Ради України.