Циганик назвав лідера Динамо – це не Шапаренко: журналіст пророкує хавбеку місце в основі збірної України

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
570
3 голоси
Циганик назвав лідера Динамо – це не Шапаренко: журналіст пророкує хавбеку місце в основі збірної України
Ігор Циганик. Фото: Google
Відомий український футбольний журналіст та коментатор Ігор Циганик поділився думками про виступ у складі київського Динамо півзахисника Олександра Піхальонка.

Ігор Циганик відзначив потужний удар Олександра Піхальонка з далекої відстані, згадавши Валентина Белькевича та Юрія Калітвінцева.

«Я хочу виокремити Піхальонка, тому що вважаю, що для Динамо це дуже серйозна зброя. Згадайте, хто останнім був у київському Динамо, хто міг би так лупити з-за меж штрафного майданчика, будучи центральним хавом. 

На моїй пам’яті згадуються ще Калітвінцев і Белькевич. Більше таких… Ну Велозу, можливо, але він дуже рідко підходив. Антунеш – крайній хав».

Журналіст згадав про голи хавбека у ворота Рейнджерс у Лізі чемпіонів та Карпат в рамках УПЛ.

«Так в основному в Динамо футболісти середини поля не мали такого удару. Подивіться, який гол зараз забиває Піхальонок… Що таке сила удару, що таке вміння пробити і що таке мати хороший удар. 

Він здорово хлопнув Рейнджерс, і він здорово хлопнув Карпатам. Це дуже серйозне придбання для Динамо. Недаремно Ігор Михайлович Суркіс казав, що футболісти повинні скинутися, щоб видати йому премію і він після того подумає, як нею розпорядитися».

Коментатор вважає, що Піхальонок став лідером столичного гранду.

«Піхальонок зараз на даному етапі – лідер Динамо. Це та людина, це той джокер, це той футболіст, якого не вистачало Динамо. Людина, яка може все. Є проблема, що він не завжди активний у відборі. Він, можливо, не має такої реактивної швидкості. Але після його передач м’яч летить набагато швидше, ніж будь-який футболіст біжить. Тому тут з одного боку недолік, а з іншого – перевага».

Також наш колега пророкує півзахиснику місце в основному складі збірної України на матч Ліги націй із Албанією.

«Зараз помітно, що він вже дуже інтегрувався в гру київського Динамо. Цього футболіста дуже не вистачало на Євро – такого гравця, який міг би пробити. Ребров пояснив, чому не взяв Піхальонка: була травма, він довго відновлювався. Але Піхальонок – це той рівень футболіста… 

Якщо зараз порівнювати серед всіх центральних хавів, які зараз є в Україні, хто повинен грати в стартовому поєдинку Ліги націй проти Албанії, то на сьогоднішній момент Піхальонок заслуговує своєю грою. Шапаренко заслуговує, і Піхальонок заслуговує», – сказав Циганик на своєму ютуб-каналі.

  • Піхальонок у сезоні 2024/25 рр. зіграв за Динамо шість матчів та забив три голи.
  • Наступну гру кияни проведуть проти Зальцбурга в рамках останнього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів 21 серпня.