Суркіс проголосував проти заборони російської церкви: хто склав компанію брату президента Динамо

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
210
1 голос
Суркіс проголосував проти заборони російської церкви: хто склав компанію брату президента Динамо
Григорій Суркіс. Фото: Google
Сьогодні, 20 серпня, народні депутати України прийняли рішення щодо заборони в нашій державі російської церкви, але були й такі політики, які голосували проти чи утрималися.

У вівторок, 20 серпня, у Верховній раді було прийнято рішення про заборону російської церкви в Україні.

Підтримали це рішення на голосуванні депутати партії «Слуга народу» борець греко-римського стилю Жан Беленюк, колишній стронгмен Василь Вірастюк та ще 263 нардепи.

Утримався колишній спортивний журналіст Георгій Мазурашу («Слуга народу»). А ось почесний член УЄФА та колишній президент Динамо Григорій Суркіс («Платформа за життя та мир») проголосував проти.

Відзначимо, що експрезидент Федерації стрільби з лука України Нестор Шуфрич («Платформа за життя та мир») та виконувачка обов’язків президентки Федерації легкої атлетики України Ольга Саладуха («Слуга народу») були відсутні на голосуванні. Про це повідомив народний депутат України Роман Грищук у соціальних мережах.

Його колега Олексій Гончаренко у своєму телеграм-каналі опублікував список усіх політиків, які не підтримали заборону російської церкви.

Хто проголосував проти та утримався щодо заборони російської церкви 

Слуга народу

  • Брагар, Халімон, Культенко і Литвиненко проти
  • Чернявський, Коптелов та Мазурашу утрималися

Платформа за життя та мир

  • Бойко, Борт, Дунаєв, Йофе, Кальцев, Качний, Колтунович, Ларін, Льовочкін, Макаренко, Мамка, Мамоян, Папієв, Пузанов, Скорік, Суркіс, Чорний – всі вони проти

Відновлення України

  • Бурміч, Гунько, Дмитрук, Лукашов, Мороз, Шевченко, Яковенко проти
  • Воронько утримався.

Позафракційні

  • Гриб проти