«Луческу його дуже сильно хотів. Був дуже злий»: названо українця, якого Мірча не зміг взяти в Шахтар і Зеніт

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
7865
5 голосів
«Луческу його дуже сильно хотів. Був дуже злий»: названо українця, якого Мірча не зміг взяти в Шахтар і Зеніт
Мірча Луческу. Фото: Getty Images
Перший тренер Євгена Коноплянки – Юрій Кевлич – розповів про те, як його експідопічний двічі міг опинитися в команді Мірчі Луческу, однак цьому постійно заважали якісь фактори.

Юрій Кевлич, який є першим тренером Євгена Коноплянки, в інтерв’ю сайту «Збірна» розповів, що колишній вінгер міг опинитися у Зеніті Мірчі Луческу.

«Я знаю точно, що Луческу його дуже сильно хотів до себе в Зеніт (2016/17 – прим. «Збірна»)».

За словами фахівця, Містер ще дуже давно слідкував за Коноплянкою.

«Я знаю це від селекційної служби Шахтаря, яка теж мене свого часу обробляла. Але тоді юний Женя у Шахтар не перейшов, а переїхав у Дніпро. Луческу був дуже злий, що дізнався, що Коноплянка був у полі зору селекціонерів Шахтаря, але не перейшов до них».

Причин, з яких перехід не відбувся, тренер не знає.

«І ось коли Мірча очолив Зеніт, то він хотів його бачити у своїй команді. Женя тоді грав у Шальке – це теж Газпром. Чому саме не перейшов – це вже питання не до мене. Найголовніше – це те, що йому потрібно було переїздити до Англії. Навіть до Вест Гема, який колись робив пропозицію», – сказав Кевлич.

  • Нагадаємо, що до Шахтаря протягом своєї кар’єри Коноплянка все ж потрапив. Там він виступав з 2019 по 2022 рр. (46 матчів, п’ять голів, п’ять асистів). Однак виступав вже під керівництвом Луїша Каштру та Роберто Де Дзербі;
  • В липні цього року Коноплянка повісив бутси на цвях.