Коноплянка завершив кар’єру і дав пораду українським футболістам: що сказав ексвінгер Дніпра та збірної

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
406
1 голос
Коноплянка завершив кар’єру і дав пораду українським футболістам: що сказав ексвінгер Дніпра та збірної
Євген Коноплянка. Фото: Google
Колишній півзахисник національної команди України, Дніпра, Севільї, Шахтаря та інших клубів Євген Коноплянка дав важливу пораду молодим вітчизняними футболістам.

У середу, 17 липня, Євген Коноплянка офіційно оголосив про завершення професійної футбольної кар’єри. Колишній вінгер Шахтаря та ще низки клубів вважає, що українським футболістам потрібно переходити до європейських команд у більш ранньому віці.

«Потрібно йти до Європи і грати так само добре, як в Україні, трішки раніше – у 20-22 роки. І тоді брати 1-2 роки на адаптацію, розуміти менталітет, розуміти, як грати, які там люди, як потрібно готуватися. Багато моментів.

Хочу порадити молодим футболістам: якщо ви хочете досягти якихось цілей, бути в Барселоні, Реалі – потрібно їхати трішки раніше‎», – сказав Євген у коментарі ютуб-каналу kONOPLAY.

  • Нагадаємо, що Коноплянка протягом ігрової кар’єри захищав кольори рідного Дніпра, Севільї, Шальке, Шахтаря, Краковії та ЧФР Клуж. Останній він залишив у січні цього року;
  • Він є володарем Ліги Європи 2015/16 та чемпіоном України 2019/20;
  • З 2010 по 2023 рр. Коноплянка провів 87 матчів за збірну України, у яких забив 21 гол та оформив 15 асистів. Більше за нього у жовто-синій футболці відзначилися лише Андрій Ярмоленко (46 голів) та Андрій Шевченко (48 голів).