Вище за нього тільки Ярмоленко і Шевченко: легенда збірної і українського футболу офіційно завершив кар’єру

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
2971
3 голоси
Вище за нього тільки Ярмоленко і Шевченко: легенда збірної і українського футболу офіційно завершив кар’єру
Євген Коноплянка. Фото: Getty Images
Легендарний вінгер Дніпра та національної збірної України Євген Коноплянка оголосив про завершення професійної ігрової кар’єри. Він розповів, чим планує займатися далі.

34-річний Євген Коноплянка оголосив про завершення ігрової кар’єри. Він вже визначився, чим займатиметься надалі.

«Сьогодні я маю повідомити вам про те, що прийняв рішення завершити професійну кар’єру. Тож дякую усім, хто пройшов зі мною цей шлях, усім хто розділяв зі мною радість перемог та сум поразок, усім хто слідкував за мною і підтримував на полі та поза ним».

Вже колишній футболіст розповів про свої нові дітища.

«Я став засновником двох крутих проєктів, які, сподіваюся зацікавлять і вас! Скаутська агенція для футболістів Talented Birds, яку ми заснували сумісно з Романом Зозулею. Кіберспортивна організація kONO.ECF», – написав Коноплянка на своїй сторінці в Інстаграмі.

  • Нагадаємо, що Коноплянка протягом ігрової кар’єри захищав кольори рідного Дніпра, Севільї, Шальке, Шахтаря, Краковії та ЧФР Клуж. Останній він залишив у січні цього року;
  • Він є володарем Ліги Європи 2015/16 та чемпіоном України 2019/20;
  • З 2010 по 2023 рр. Коноплянка провів 87 матчів за збірну України, у яких забив 21 гол та оформив 15 асистів. Більше за нього у жовто-синій футболці відзначилися лише Андрій Ярмоленко (46 голів) та Андрій Шевченко (48 голів).