«Реальне життя – не комп'ютерна гра «Футбольний менеджер»: Мисюра – про 140 тисяч Антонова, борги Чорноморця та відхід Бадібанги

Аватар Андрій Піскун Андрій Піскун
1099
10 голосів
«Реальне життя – не комп'ютерна гра «Футбольний менеджер»: Мисюра – про 140 тисяч Антонова, борги Чорноморця та відхід Бадібанги
Анатолій Мисюра. Колаж: Sport-express.ua
Генеральний директор Чорноморця Анатолій Мисюра ексклюзивно для сайту Sport-express.ua прокоментував останні новини навколо одеського клубу, висловившись про Олексія Антонова та Зігі Бадібангу.

Сайт Sport-express.ua поговорив з гендиректором Чорноморця Анатолієм Мисюрою про наступне:

  • Чи правда, що Чорноморець попросив Олексія Антонова повернути 140 тисяч гривень за навчання після його відходу в Олександрію?
  • Чи правда, що головний тренер Олександр Бабич ставив умову щодо погашення боргу перед командою перед тим, як очолити Чорноморець?
  • Що за дивна ситуація сталася із відходом Бадібанги?

«Антонов? Сейфи більшості українських клубів не настільки переповнені, щоб займатися благодійною діяльністю на користь суперників»

В ТаТоТаке була інформація, що Чорноморець попросив Антонова повернути гроші за навчання і отримання Pro-диплому. У підсумку Антонов повернув 140 тисяч гривень. Це правда?

– Те джерело, на яке ви робите посилання, занадто драматизує цю ситуацію. Тренер Чорноморця Олексій Антонов вирішив підвищити рівень своєї кваліфікації. Чи підтримав ФК Чорноморець фахівця в цьому прагненні? Безумовно. 

Але коли фахівець вирішує змінити місце роботи – а я наголошую, що не ми були ініціаторами припинення трудової угоди – то виходить, що клуб за власні кошти готував тренера для іншої команди. Можливо, безпосереднього конкурента. Відкрию таємницю: сейфи більшості українських клубів не настільки переповнені, щоб займатися благодійною діяльністю на користь суперників. 

Якщо ми витрачаємо таку суму, то маємо бути впевнені, що це допоможе клубу у вирішенні спортивних завдань. Pro-диплом Олексія Геннадійовича Антонова, безумовно, допоможе у вирішенні спортивних завдань. Але не Чорноморцю.

Олексій Антонов. Фото: ФК Олександрія

«Процес виплати триває, думаю найближчим часом всі фінансові питання будуть вирішені»

– Була інформація, що Бабич дав згоду очолити Чорноморець за умови, якщо перед командою погасять борги. Чи вже погасили заборгованість?

– Умова Олександра Бабича цілком логічна. Ми знаємо, що буває в колективі, де по 6-7 місяців не виплачують заробітну плату. Як важко налаштувати гравців, які не розуміють взагалі навіщо виходити на поле. Але це не про Чорноморець. 

Обсяг заборгованості перед командою не настільки великий, щоб про це волати на кожній вулиці, як це роблять деякі ваші колеги.  З іншого боку, в країні важка економічна ситуація. Всі маємо це усвідомлювати. Процес виплати триває, думаю, найближчим часом всі фінансові питання будуть вирішенні.

– Чому не продовжили контракт з Бадібангою? Була інформація, що клуб веде з ним переговори, він погодився залишитися в Чорноморці, але керівництво не поставило підпис. Що це за дивна ситуація?

– В чому ситуація дивна? Таке буває в футболі, що сторони не домовляються. В європейському клубному футболі, зокрема. Реальне життя – не комп'ютерна гра «Футбольний менеджер», де кого захотів, того підписав. У нас були одні умови, у футболіста – інші. Контракт гравця – це не публічний документ, не можемо обговорювати його, наче це об'ява в газеті. 

Не зійшлися, продовжуємо роботу по підсиленню команди. Бажаємо Зігі всього найкращого, він протягом двох років демонстрував на полі виключно професіоналізм та майстерність.

***

  • У минулому сезоні УПЛ Чорноморець посів 12-те місце у турнірній таблиці.
  • Влітку Романа Григорчука, який пішов у Нефтчі, змінив на посту головного тренера Чорноморця Олександр Бабич.
  • Бадібанга провів за Чорноморець 47 матчів у всіх турнірах, забивши чотири голи і віддавши десять асистів. Transfermarkt оцінює 32-річного бельгійського вінгера у 250 тисяч євро.