Український футбол перебуває за крок від втрати відомого клубу: в команді не залишилося жодного гравця

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1150
2 голоси
Український футбол перебуває за крок від втрати відомого клубу: в команді не залишилося жодного гравця
Володимир Циткін, колаж: «Український футбол»
Головний тренер ФК Хуст Володимир Циткін поділився останніми новинами з табору свого клубу, який сподівається продовжити виступи на професійному рівні.

Головний тренер ФК Хуст Володимир Циткін в інтерв’ю сайту «Український футбол» розповів про останні новини з табору закарпатців.

За його словами, клуб нині розглядає можливість грати в Другій лізі, однак нині фактично не має команди.

«Як ви знаєте, президент ФК Хуст вів перемовини про об'єднання з клубом Подоляни (Тернопіль), які закінчилися нічим в силу різних обставин. З того часу Михайло Мадярчик шукає можливості залишити команду в Другій лізі. Команда хоче грати, але ми зараз відпустили всіх футболістів».

При цьому у випадку чого Циткін готовий наново збирати склад.

«Я вважаю, що чесно поступили до них. Зараз гравців переглядають інші клуби. Я залишаюсь з хлопцями на контакті на випадок, якщо хтось висловить бажання продовжити грати».

Наставник пояснив, що потрібно, аби клуб продовжив свою діяльність.

«На цю секунду клуб у невизначеності. До кінця тижня з'явиться певна контретика. Я бачу два варіанти розвитку подій: якщо вдасться домовитись про фінансування та оренду стадіону – все буде гаразд. Якщо ми будемо заходити, то не для того, щоб  напівдорозі знятися».

Можливий і варіант з перервою.

«Якщо команда не буде існувати, президент планує взяти перерву, щоб через рік грати під егідою ПФЛ в Другій лізі. Шансів небагато, але вони є», – сказав Циткін.

  • Нагадаємо, що за підсумками минулого сезону Хуст посів 16-те місце у Першій лізі та у перехідних матчах за право виступати в другому українському дивізіоні програв Звягелю (1:1, 0:1);
  • Проте після того, як мирівська Дружба вирішила не заявлятися на наступний сезон після здобуття чемпіонства в Другій лізі, Хуст висловив бажання зберегти за собою місце у Першій лізі;
  • При цьому Хуст не має можливості запрошувати до себе гравців через відсутність бронювання від мобілізації. По ходу сезону працівники ТЦК викрали одного з гравців команди – Миколу Сираша;
  • Після стало відомо, що Мадярчик замислився щодо ідеї перевезти команду на Тернопільщину, об'єднавшись з місцевим колективом Подоляни, але в підсумку обидва власники клубів не дійшли згоди по цьому питанню.