Суркіс 300 мільйонів не побачить: джерело назвало єдиний закордонний клуб, який хоче купити Шапаренка у Динамо

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
5240
3 голоси
Суркіс 300 мільйонів не побачить: джерело назвало єдиний закордонний клуб, який хоче купити Шапаренка у Динамо
Микола Шапаренко, фото: ФК Динамо
На фоні чуток про інтерес Лаціо до 25-річного українського хавбека Динамо Миколи Шапаренка стало відомо, який інший клуб проявляє до нього більшу цікавість.

Напередодні стало відомо, що скаути Лаціо слідкували за півзахисником Динамо Миколою Шапаренком у поєдинку між збірними України та Бельгії (0:0) в третьому турі Євро-2024.

Як повідомив телеграм-канал «ТаТоТаке», до офісу Динамо не надходило жодного свіжого листа щодо Шапаренка. За даними джерела, до гравця придивляються клуби Італії та АПЛ. До цього списку може увійти також один із клубів Прімери.

Ймовірність переходу українця в Лаціо невелика, адже президент римського клубу Клаудіо Лотіто навряд чи заплатить суму вище десяти мільйонів, а дешевше Динамо одного з лідерів точно не віддасть.

Також можливість трансферу помітно ускладнився після заміни тренера – за Ігоря Тудора влаштувати Шапаренка було б простіше, ніж за Марко Бароні. Однак хорват, який працював із земляком Шапаренка хавбеком Русланом Малиновським у Марселі, пішов із клубу на початку червня.

Ще важливо, що у заявці Лаціо на новий сезон може виникнути перебір гравців, що не являються громадянами ЄС, тому Шапаренку може не вистачити місця.

При цьому і сам Шапаренко, як стверджує ТаТоТаке, не дуже горить бажанням грати в Лаціо.

Нині предметний інтерес до динамівця (мається на увазі, коли хтось з офіційних осіб покупця звертається до клубу гравця, або його представників) після або під час Євро-2024 виявляла лише одна команда – Бешикташ.

Цікаво, що турки вже цікавилися футболістом, який забивав їм минулого літа. Але як і зараз не отримали відповідного імпульсу.

  • Контракт 25-річного Шапаренка із Динамо чинний до 30 вересня 2025 року. Трансфермаркт оцінює його у дев’ять мільйонів євро;
  • У сезоні, що минув, він провів за біло-синіх 26 матчів, у яких забив п’ять голів та оформив п’ять асистів. Один з голів прийшовся у ворота Бешикташу (2:3) у домашньому матчі раунду плей-оф кваліфікації до Ліги конференцій.
  • Раніше президент Динамо Ігор Суркіс заявляв, що оцінює свого таланта у 300 мільйонів.