За ними варто спостерігати: два гравці збірної України увійшли до цікавого рейтингу Євро-2024

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
1077
2 голоси
За ними варто спостерігати: два гравці збірної України увійшли до цікавого рейтингу Євро-2024
Георгій Судаков. Фото: Google
Авторитетне видання The Athletic опублікувало перелік топ-50 футболістів Євро-2024, за якими слід уважно спостерігати протягом турніру. Георгій Судаков та Артем Довбик у списку.

Журналісти The Athletic виділили 50 гравців європейських збірних, які зіграють на Євро-2024, та можуть здивувати. Додали наші колеги до свого списку і двох футболістів національної команди України:

  • нападник Артема Довбика
  • півзахисника Георгія Судакова

Британці згадали, що українець у свій перший сезон у Ла Лізі став найкращим бомбардиром турніру, але зазначили, що на чемпіонаті Європи форвард буде менше нагод.

«Довбик приїхав до Іспанії і одразу став найкращим бомбардиром чемпіонату. Жирона знайшла природженого бомбардира, який працює перед воротами. 

94% всіх ударів у сезоні Артем завдав з меж штрафного майданчика і все, крім одного голу, він забив з меж штрафного майданчика. Можливо, на Євро-2024 його не обслуговуватимуть так само ефективно, як у Жироні», але захисники суперника точно будуть зайняті роботою».

Щодо Судакова, то журналісти вважають, що Євро-2024 – це чудова нагода для гравця себе проявити.

«Судаков – технічно обдарований гравець, який своїми передачами та просуванням м'яча постійно створює загрозу супернику. Універсальний хавбек, який може діяти і в центрі поля, і бути 10 номером.

Шахтар готовий його продати, а Євро – хороша можливість засвітитися на такому рівні».

  • У минулому клубному сезоні Довбик провів за Жирону 39 матчів у всіх офіційних турнірах, забив 24 голи та віддав десять асистів.
  • Судаков зіграв за донеччан у минулому клубному сезоні 34 матчів у всіх офіційних турнірах, забив десять голів та віддав шість результативних передач.