«Ви поводитеся як грабіжник на вулиці»: Шахтар припинив перемовини з топклубом АПЛ і хоче його покарати в суді

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
2241
4 голоси
«Ви поводитеся як грабіжник на вулиці»: Шахтар припинив перемовини з топклубом АПЛ і хоче його покарати в суді
Манор Соломон. Фото: ФК Шахтар
Генеральний директор Шахтаря Сергій Палкін заявив, що «гірники» збираються судитися із Тоттенхемом за ізраїльського вінгера Соломона, який безплатно перейшов до лондонців.

Шахтар та Тоттенхем так і не дійшли згоди стосовно переходу до «шпор» 24-річного вінгера Соломона.

Після майже року переговорів з директором Тоттенхема Ребеккою Кеплхорн Шахтар припинив усі переговори й розглядає можливість звернутися до суду – само, як це було зроблено з Ліоном щодо Тете, який переїхав до Франції на правах оренди, а потім приєднався до Лестера на правах оренди.

Функціонер Шахтаря Сергій Палкін стверджує, що Ліон отримав гонорар.

«Я дуже погано відношуся до Тоттенхема. Я не можу повірити, що такий клуб з величезною історією не тільки європейського, а й світового рівня може так поводитися. З моєї точки зору, це неприйнятна поведінка. Вони скористалися війною».

На думку Палкіна, такий багатий клуб як Тоттенхем, міг би сплатити адекватну компенсацію.

«Можливо, якби це був дуже маленький клуб в Європі з невеликими грошима чи ще щось, я міг би це зрозуміти. Але Тоттенхем? Тоттенхем. Як таке можливо?».

Він вважає ситуацію несправедливою.

«Дуже дивно, що всі говорять, що ми одна футбольна сім'я, коли один з топклубів отримує гравця безкоштовно, а ринкова вартість цього гравця сягає 25 мільйонів євро. Ми інвестували в цього гравця і розвивали цього гравця за таку вартість».

Палкін розповів, що як він пропонував лондонцям розв’язати питання.

«Я навіть сказав Тоттенхему: «Хлопці, мені зараз не потрібні гроші за нього. Давайте матимемо якусь винагороду за продаж у майбутньому, наприклад, 30 чи 40 відсотків. Нам би цього вистачило».

Однак менеджер фактично отримав відмову.

«Вони сказали: «Ні, ні, ми не можемо вам дати. Ми дамо вам 10 відсотків». Я сказав: «Хлопці, це несерйозно». Давати нам 10 відсотків – не повага. Ви поводитеся не як футбольна сім'я. Ви поводитеся як грабіжник на вулиці. Ви поводитеся, як грабіжник на дорозі. Це неправильно. Побачимо, що буде далі».

Шахтар у такій ситуації націлений судитися.

«Ми припинили будь-які переговори з Тоттенхемом. Ми зосереджені на судовій справі проти Ліона, побачимо результат і після цього приймемо рішення про те, які кроки ми зробимо проти Тоттенхема», – сказав Палкін в інтерв’ю The Telegraph.

Тоттенхем відмовився коментувати звинувачення Палкіна, коли до нього звернулося видання.

  • Нагадаємо, що Соломон приєднався до Шахтаря взимку 2019 року з Маккабі Петах-Тіква за 6,5 мільйона євро;
  • За донеччан він провів 106 матчів, у яких забив 22 голи та оформив дев’ять асистів;
  • Після початку повномасштабного вторгнення Соломон призупинив свій контракт із Шахтарем та сезон 2022/23 провів в оренді у Фулхемі. Влітку 2023 року він безплатно перебрався до Тоттенхема вже на повноцінний контракт;
  • Нині Трансфермаркт оцінює його у 13 мільйонів євро.