Ахметов пропонував очолити Шахтар екстренеру Динамо: відверте зізнання колишнього наставника збірної України

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
6744
3 голоси
Ахметов пропонував очолити Шахтар екстренеру Динамо: відверте зізнання колишнього наставника збірної України
Рінат Ахметов. Фото: Google
Колишній головний тренер київського Динамо та національної збірної України Йожеф Сабо розповів, що президент Шахтаря Рінат Ахметов пропонував йому очолити донецьку команду.

Йожеф Сабо зізнався, що свого часу президент Шахтаря Рінат Ахметов пропонував йому очолити донецький гранд, але досвідчений фахівець відмовився від можливості тренувати «‎гірників».

«Я пам'ятаю, Ахметов мені запропонував, у свій час ще тоді, щоб я прийшов очолити Шахтар. Я відмовився. І це було правильно, тому що він зрозумів, що я молодець, начебто, що відмовився. Тому він мені, звичайно, допомагав чим міг», –  розповів Сабо в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону.

  • За час тренерської кар’єри Йожеф Йожевич очолював Зорю, СКА (Київ), Дніпро, київське Динамо та національну збірну України.
  • Зі столичним грандом фахівець двічі вигравав чемпіонат України та стільки ж разів здіймав над головою національний Кубок.
  • У якості гравця Сабо захищав кольори ужгородського Спартака, київського та московського Динамо і Зорі.
  • Йожеф Йожевич є чотириразовим чемпіоном СРСР, дворазовим володарем Кубка Радянського Союзу та бронзовим призером Олімпійських ігор 1972 року (Мюнхен).