Динамо обміняло легенду Шахтаря на Реброва: Циганик оцінив перехід, згадавши Леоненка

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
1217
2 голоси
Динамо обміняло легенду Шахтаря на Реброва: Циганик оцінив перехід, згадавши Леоненка
Сергій Ребров та Олег Матвєєв, колаж: FanDay.net
Відомий український футбольний журналіст та коментатор Ігор Циганик поділився думками щодо гучного трансферу початку 1990-х років, коли Динамо провело обмін гравцями з Шахтарем – Олега Матвєєва на Сергія Реброва.

Під час літнього трансферного вікна далекого 1992-го року Динамо та Шахтар провели гучний обмін футболістами – до Києва поїхав Сергій Ребров, а у Донецьк вирушив Олег Матвєєв.

Ігор Циганик порівняв легенду Шахтаря Олега Матвєєва з колишнім нападником Динамо Віктором Леоненко.

«Ну як жалкували, на той момент було не прийнято купляти футболістів. Він був дуже хорошим футболістом, але абсолютною копією Леоненка, по своїм скілам футбольним вони майже однакові, Матвєєв навіть міг зіграти ще глибше».

Журналіст розповів, що столичний гранд дуже хотів підписати свого часу Сергія Реброва, тому обміняв його на Матвєєва. 

«Але тоді Динамо дуже хотіло Реброва, і вони не просто віддали його, а поміняли. Сказати що Динамо не вгадало не можна. Не відомо, чи Матвєєв би грав за Тоттенгем, забивав у ЛЧ і що його би сприйняв Лобановський», – сказав коментатор в ефірі авторського каналу на ютубі.

Нагадаємо, що в ексклюзивному інтерв'ю нашим колегам з сайту FanDay.net Матвєєв розповів багато цікавого.

  • Матвєєв грав за Динамо з 1989 року (30 матчів, гол). За Шахтар виступав до 2000 року з перервою на півроку у Кремені: 172 матчі, 77 голів (10 бомбардир в історії клубу).
  • Ребров є вихованцем донеччан (35 матчів, 14 голів). За Динамо він грав до 2000-го, а у 2005-му повернувся до стану киян і виступав там ще три роки: 360 поєдинків, 163 м'ячі (другий снайпер в історії клубу).