«В жахливому сні не могло наснитися»: Шовковський оцінив сезон для Динамо та поставив амбітну ціль

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
870
1 голос
«В жахливому сні не могло наснитися»: Шовковський оцінив сезон для Динамо та поставив амбітну ціль
Олександр Шовковський. Фото: ФК Динамо (Київ)
Головний тренер київського Динамо Олександр Шовковський підбив підсумки сезону 2023/24 років, назвавши його одним із найскладніших та найемоційніших у своїй кар’єрі.

Олександр Шовковський проаналізував сезон 2023/24 років, який став першим для нього у ролі головного тренера рідного клубу. 

«Перше, що хочу сказати – до початку війни ніколи не міг подумати, що одного разу ми станемо учасниками матчу, який триватиме чотири години… 

В жахливому сні не могло наснитися, що відновлювати сили на другий тайм гравці будуть не в роздягальні, а в бункері стадіону, ховаючись від ракетних атак…». 

В минулому сезоні Динамо знову не змогло стати чемпіоном, не виграло Кубок та не зуміло пробитися навіть до групового турніру Ліги конференцій. Однак, попри все, критикувати своїх підопічних Шовковський не став.

«Я сказав команді після закінчення сезону, що пишаюся нею. Пишаюся самовіддачею та старанням своїх гравців. Пишаюся бажанням та пристрастю у грі та в тренувальному процесі. 

Вважаю, що ми досить непогано провели весняний етап чемпіонату, і нам не вистачило зовсім трохи, щоб досягти своєї мети. Але я бачу потенціал у своїй команді. Я бачу індивідуальне зростання кожного гравця». 

І, звісно ж, СаШо поділився планами вже на сезон наступний, який обіцяє бути не менш спекотним.

«Можу сказати з рукою на серці: найбільше футбольне бажання для мене - завжди перемагати! Тому я хочу наголосити: наше завдання наступного сезону - повернення золотих медалей до Києва», – написав Шовковський на своїй сторінці у Фейсбук.

  • У підсумковій турнірній таблиці УПЛ Динамо фінішувало на другому місці і в новому сезоні матиме змогу поборотися за вихід до групового турніру Ліги чемпіонів через кваліфікацію.
  • Олександр Шовковський у ролі повноцінного головного тренера Динамо провів 17 матчів: 14 перемог, дві нічиї та одна поразка. Спеціаліст прийняв команду після демаршу Мірчі Луческу восени 2023 року.