«Ван Леувен порівняно з Гасперіні – немовля»: український тренер назвав ідеальний чемпіонат і клуб для Судакова

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
93
1 голос
«Ван Леувен порівняно з Гасперіні – немовля»: український тренер назвав ідеальний чемпіонат і клуб для Судакова
Георгій Судаков. Фото: ФК Шахтар (Донецьк)
Ексголовний тренер сімферопольської Таврії та низки інших вітчизняних ФК Олег Федорчук заявив, що найкращим гравцем УПЛ в сезоні 2023/24 рр. є півзахисник Шахтаря Георгій Судаков, який вже давно дозрів до переходу у європейський клуб.

Олег Федорчук, відповідаючи на питання про найкращого гравця незалежно від амплуа української Прем’єр-ліги минулого сезону, назвав таким атакувальнго півзахисника донецького Шахтаря Георгія Судакова.

«Золотий м'яч» нашого чемпіонату він заслужив найбільше. Він із Шахтарем став чемпіоном, виграв Кубок, є лідером збірної і найдорожчим гравцем УПЛ. Судаков на одному рівні з Циганковим, він топ футболіст».

Також експерт певен, що Судаков вже переріс рівень нашого чемпіонату і має йти на підвищення, тобто переходити до одного з європейських топ-чемпіонатів. І не лише через те, що там вищі заробітки і рівень футболу, а й, найголовніше, більше перспектив для подальшого зростання загалом.

«Судакову ідеально підійде Серія А, в Італії люблять розумних гравців. В АПЛ йому ще рано, там у центрі поля грають потужніші хлопці. Наполі – хороший варіант. Але якщо неаполітанців очолить Гасперіні зі своїми надінтенсивними тренуваннями, то Судакову буде важко. Ван Леувен порівняно з Гасперіні – це немовля.

Також хорошим варіантом буде Ювентус. У туринському клубі криза і Судаков може їм допомогти», –  розповів Федорчук в інтерв’ю «Українському футболу».

💣Сайт «Український футбол» сформував за допомогою експертів символічні збірні сезону 2023/24 в українській Прем'єр-лізі за трьома версіями. Прочитати статтю можна тут.

  • У підсумковій турнірній таблиці УПЛ Шахтар фінішував на першому місці, захистивши свій титул чемпіона, до якого додав ще й здобуття національного Кубка. 
  • Георгій Судаков провів за Шахтар у нинішньому сезоні 34 матчів у всіх офіційних турнірах: десять голів, шість результативних передач.
  • Контракт хавбека з донеччанами чинний до 31 грудня 2028 року.
  • Transfermarkt оцінює гравця в 25 мільйонів євро.