Шапаренко чи Судаков: тренер обрав найкращого гравця, знайшовши серед них другого Рикуна

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
517
2 голоси
Шапаренко чи Судаков: тренер обрав найкращого гравця, знайшовши серед них другого Рикуна
Георгій Судаков. Фото: Google
Колишній головний тренер Таврії, Оболоні та низки інших клубів Олег Федорчук назвав двох найкращих центральних півзахисників УПЛ сезону 2023/24.

Олег Федорчук в ексклюзивному інтерв’ю для сайту «УФ‎» зізнався, що гра Георгія Судакова йому нагадує виступи колишньої зірки Дніпра та Металіста Олександра Рикуна. Саме лідера Шахтаря фахівець вважає одним з найкращих на своїй позиції у чемпіонаті України.

«Судаков – неординарний футболіст, який нагадує Рикуна. Ми бачимо у його виконанні гострі, несподівані й ризикові передачі. При цьому, на відміну від Рикуна, він дає обсяг. Судаков в УПЛ – претендент номер 1 на відхід до Європи. Головне – щоб Шахтар не загрався з ціною». 

Другим у центр півзахисту колишній наставник Оболоні поставив Миколу Шапаренка з Динамо.

«У пару до Судакова я поставлю Шапаренка. Він після важкої травми став ще більш агресивним і мобільним. Не кожен футболіст після такої травми може повернутися, а Шапаренко дав друге дихання Динамо. Але Судаков цікавіше буде», – сказав Федорчук.

Символічна збірна сезону УПЛ 2023/34, за версією Федорчука

  • Різник (Шахтар) – Дібанго (Кривбас), Слюбик (Рух), Попов (Динамо), Конопля (Шахтар) – Бражко (Динамо) – Криськів (Шахтар), Судаков (Шахтар), Шапаренко (Динамо), Гуцуляк (Дніпро-1) – Ванат (Динамо).
  • Тренер: Шовковський.

🔥До речі, сайт «Український футбол» сформував за допомогою експертів символічні збірні сезону 2023/24 в українській Прем'єр-лізі за трьома версіями. Прочитати статтю можна тут.

  • Судаков провів за Шахтар у нинішньому сезоні 34 матчів у всіх офіційних турнірах, забив десять голів та віддав шість результативних передач.
  • Шапаренко зіграв у цьому сезоні 26 матчів, забив п’ять голів та віддав вісім асистів.