У Поліссі заявили, що Усик може зіграти проти Шахтаря: спортивний юрист пояснив, чи це дійсно можливо

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
474
2 голоси
У Поліссі заявили, що Усик може зіграти проти Шахтаря: спортивний юрист пояснив, чи це дійсно можливо
Олександр Усик. Фото: Google
Спортивний юрист Ілля Скоропашкін розповів, чи може абсолютний чемпіон світу у надважкій вазі Олександр Усик зіграти за Полісся, з яким у нього контракт, в матчі УПЛ.

У ніч на 19 травня у столиці Саудівської Аравії в Ер-Ріяді українець Олександр Усик переміг британця Тайсона Ф’юрі у бою за титул абсолюта у суперважкій вазі.

Віце-президент Полісся, з яким у нашого чемпіона підписано контракт, Володимир Тесля в інтерв’ю сайту «‎Український футбол» заявив, що Усик може зіграти за житомирян у поєдинку УПЛ проти Шахтаря.

Ілля Скоропашкін заявив, що боксер, на жаль, не зможе вийти у нинішньому сезоні у грі чемпіонату України за Полісся, адже термін заявки футболістів сплив.

«‎Згідно пункту 8 статті 8 Регламенту змагань УПЛ поточного сезону, заявка футболістів на участь у офіційних матчах можлива лише протягом встановлених заявкових періодів. Оскільки останній заявковий період закінчився 12 березня, на жаль, Олександр Усик, не знаходячись в офіційній заявці ФК Полісся (Житомир) на цей сезон, не зможе брати участь в офіційних матчах команди цього клубу».

Спортивний юрист зазначив, що імені боксера немає у заявці Полісся.

«Хоча Усик має попередній досвід виступів за цей футбольний клуб, відсутність його імені в офіційному списку заявлених гравців в офіційних змаганнях на поточний сезон виключає можливість його участі у матчах, згідно з чинним регламентом УПЛ‎», – сказав Скоропашкін в інтерв’ю сайту «‎УФ».