«Їм треба бути трохи скромніше та тихіше»: легенда Динамо поставив на місце Шахтар, згадавши Ахметова

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
2677
6 голосів
«Їм треба бути трохи скромніше та тихіше»: легенда Динамо поставив на місце Шахтар, згадавши Ахметова
Леонід Буряк. Фото: Google
Легенда київського Динамо та екстренер збірної України Леонід Буряк поділився думками про донецький Шахтар, який цього сезону виграв національний Кубок та УПЛ.

У березні поточного року спортивний директор донецького Шахтаря Даріо Срна заявив, що зараз йде побудова найсильнішого Шахтаря в історії.  

«Коли я кажу, що ми побудуємо найсильніший Шахтар в історії, я в цьому впевнений. Критика має бути, але за нас ніхто не повинен переживати. Ми знаємо, що ми робимо, ми доб'ємося успіху», – сказав Срна у коментарі УПЛ ТБ.

Леонід Буряк в ексклюзивному інтерв’ю для сайту «Український футбол» відреагував на слова про побудову найкращого Шахтаря в історії, заявивши, що донецька команда перебуває на вершині вітчизняного футболу тільки завдяки Рінату Ахметову.

«Я не хочу втручатися у справи Шахтаря. Я читав вислови менеджменту донеччан, але не думаю, що це так. Вони фахівці. Не знаю, що вони хочуть. Не думаю, що це найкращий Шахтар в історії.

Вважаю, що їм треба бути трохи скромніше та тихіше. В усій цій ситуації, якби не було Ріната Ахметова з його запалом та любов’ю до клубу, про Шахтар би вже усі забули. Варто їм заспокоїтися та хоча б виграти групу в Лізі чемпіонів або Лігу конференцій. А говорити можна все що завгодно».

Легенда Динамо також зізнався, що підтримує «гірників» у єврокубках та вважає, що донеччани мають сильних молодих футболістів.

«Я з повагою ставлюся до Шахтаря. Коли донеччани виступають на міжнародній арені, то ми усі їх підтримуємо. В них талановита молодь. 

Просто буває в житті буває, що усі вважають гравців талановитими, а потім, коли вони зустрічаються з суперником високого рівня у Європі, то соромно на усе це дивитися», – заявив Буряк.

  • Шахтар у цьому сезоні виграв свій 14-й Кубок України в історії та обійшов за цим показником Динамо, у якого 13 титулів.
  • Також донеччани у 15-й раз виграли українську першість.
  • Буряк виступав за Чорноморець (1971-1971), Динамо (1973-1985), Торпедо Москва (1985-1987), Металіст (1987-1988) та фінський КПТ-85 (1988-1989).
  • Леонід Йосипович тренував збірну України, Динамо, Чорноморець, Олександрію та інші команди.