Третій бомбардир в історії збірної України став одним з п’яти головних розчарувань в Європі: фінальний вирок

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1270
3 голоси
Третій бомбардир в історії збірної України став одним з п’яти головних розчарувань в Європі: фінальний вирок
Євген Коноплянка. Фото: ProSport
Євген Коноплянка увійшов до топ-5 найбільших розчарувань чемпіонату Румунії в цьому сезоні. 34-річний український вінгер провів жаливі півроку в Клужі.

Євген Коноплянка потрапив до списку з п’яти головних розчарувань першості Румунії. Журналісти видання ProSport проаналізували провальні півроку вінгера в Клужі.

«Минулого літа до Клужу прибуло гучне ім'я в європейському футболі. Йому було 33 роки, він з польського чемпіонату (Краковія), але ми все ще говоримо про Євгена Коноплянку, гравця збірної України з 87 матчами й 21 голом, який писав історію в Дніпрі, а потім грав за Севілью, Шальке і Шахтар».

Доробок українця в клубі є красномовним.

«Півзахисник грав не так вже й багато. Лише 54 хвилини, із зарплатою 20 000 євро на місяць. А після Клужу Коноплянка з січня навіть не знайшов роботу аж до цього часу», – йдеться у статті.

  • Нагадаємо, що Коноплянка перебрався до Клужу з Краковії у липні минулого року на правах вільного агента;
  • Гравець не відзначився жодною результативною дією у чотирьох матчах та вже в грудні розірвав контракт;
  • Коноплянка й досі перебуває без команди. За чутками ЗМІ, футболіст завершив кар'єру і разом з Романом Зозулею вирішив створити агентську компанію, однак Зозуля цю інформацію не підтвердив;
  • З 2010 по 2023 рр. Коноплянка провів 87 матчів за національну збірну України, в яких забив 21 гол та оформив 15 асистів. Він є третім найкращим бомбардиром в історії синьо-жовтих.