«Леоненко – це наш Джордж Бест, а Мілевський – наш Гаскойн»: тренер порівняв кар’єри легенд, обравши кращого

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
59
1 голос
«Леоненко – це наш Джордж Бест, а Мілевський – наш Гаскойн»: тренер порівняв кар’єри легенд, обравши кращого
Артем Мілевський. Фото: Google
Колишній головний тренер сімферопольської Таврії Олег Федорчук вважає, що і Артем Мілевський, і Віктор Леоненко обидва є історичними персонажами для київського Динамо.

Олег Федорчук з дуету Мілевського і Леоненка віддав перевагу нападнику Динамо 90-х. Також фахівець резонно зазначив, що і Артем, і Віктор безумовно вписали свої імена до сторії столичного гранду, давши кожному з них дуже цікаву порівняльну характеристику з британськими легендами-гульвісами. 

«Леоненко був футболістом, який робив різницю і міг вирішити результат матчу. Мілевський у цьому плані йому поступається. Якби Леоненка відпустили з Динамо, то він спокійно міг би заграти в Європі. А Мілевським я навіть не пам'ятаю, щоб хтось серйозно цікавився.

Але обидва вони, і Леоненко, і Мілевський, залишили великий слід в українському футболі. Також вони стали хорошим прикладом для молодих гравців – щоб не повторювати їхні помилки. Леоненко – це наш Джордж Бест, а Мілевський – наш Гаскойн», – сказав Федорчук в інтерв'ю Sport-express.ua.

  • Віктор Леоненко провів у складі київського Динамо 98 поєдинків: 61 гол.
  • У біло-синій футболці нападник чотири рази ставав чемпіоном України та двічі національного Кубка.
  • Артем Мілевський за час професійної кар'єри грав за Динамо (Київ), Динамо (Брест), хорватські Хайдук та Спліт, російський Тосно, румунську Конкордію, Минай, угорську Кішварду та турецький Газіантепспор.
  • За київський гранд екснападник виступав із 2003 по 2013 роки (276 матчів, 88 голів, 54 результативні передачі).