Шовковський прокоментував приниження Колоса з непристойним рахунком: що сказав головний тренер Динамо

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
943
4 голоси
Шовковський прокоментував приниження Колоса з непристойним рахунком: що сказав головний тренер Динамо
Олександр Шовковський. Фото: ФК Динамо (Київ)
Головний тренер Динамо Олександр Шовковський прокоментував розгромну домашню перемогу своєї команди над Колосом (5:0) у рамках 27-го туру УПЛ.

Головний тренер Динамо Олександр Шовковський висловився після перемоги над Колосом (5:0) у 27-му турі чемпіонату України.

Відео усіх голів Динамо у ворота Колоса дивіться в нашому телеграм-каналі

Спеціаліст визнав, що важливою для нього стала перерва, адже на неї команди пішли за рахунку 0:0.

«Як саме суперник будуватиме свою гру, ми можемо зрозуміти тоді, коли гра розпочнеться. Під час гри складніше зробити певні корективи, зробити зауваження гравцям, а в перерві на це є час».

За словами Шовковського, Колос він вивчав за іграми молодіжної команди, адже напередодні їхнього очного поєдинку ковалівців прийняв екснаставник U-19 Олександр Поздєєв.

«Ми розуміли, що суперник буде вибудовувати свою гру дуже щільно, і я спеціально напередодні дивився матч U19, розуміючи, що та команда, з якою працював головний тренер, гратиме приблизно в такому ж ключі».

Шовковський вважає, що ключовим в цьому матчі став фактор першого голу.

«Ми розуміли, що перший забитий нами гол може вплинути на гру. В принципі, так і вийшло. Ми забили перший гол, а потім використали моменти завдяки вдалій реалізації у другому таймі».

Наставник пояснив, на які нюанси він звертає увагу своїх підопічних у тренувальному процесі та іграх.

«На футбольному полі є чотири фактори, які можуть впливати на дії гравців – розташування відносно воріт суперника, розташування відносно м’яча, розташування відносно гравців суперника та розташування відносно гравців своєї команди».

На думку Шовковського, варто привчати гравців до універсалізму на полі та прищеплювати їм розуміння футболу.

«І я не можу сказати, що щось стає на першому місці, а щось – на четвертому. Потрібно у цих чотирьох площинах добре орієнтуватись і правильно займати позиції. Я не прив’язую гравців до амплуа», – наводить слова Шовковського клубна пресслужба.

  • Динамо посідає друге місце в УПЛ, маючи 63 очки;
  • У наступному турі 11 травня кияни в гостях зіграють проти Шахтаря. Матч пройде о 18:00 за Києвом.