Динамо знищило Колос у матчі з автоголом: дубль із асистів Шапаренка і гол Ярмоленка зробили справу

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
266
3 голоси
Динамо знищило Колос у матчі з автоголом: дубль із асистів Шапаренка і гол Ярмоленка зробили справу
Микола Шапаренко, Микита Бурда та Андрій Ярмоленко. Фото: УПЛ
У поєдинку 27-го туру української Прем’єр-ліги київське Динамо розтрощило Колос (5:0) та наблизилося до донецького Шахтаря на відстань одного очка.

Режим двох ігор на тиждень не позначився на формі Динамо. У середу, 1 травня, кияни у відкладеному поєдинку п’ятого туру розтрощили Верес (3:0), а сьогодні каменя на камені не залишили від Колоса.

У першому таймі господарі поля більше володіли ініціативою, але так і не спромоглися бодай на один удар в площину воріт.

Та вийшовши з роздягальні на тайм номер два, Динамо майже одразу пробило ешелонований захист Колоса. Після штрафного у виконанні Миколи Шапаренка м’яч у свої ворота зрізав колишній гравець донецького Шахтаря Валерій Бондаренко. І Колос поплив...

Не минуло й повноцінних трьох хвилин, а Динамо дві свої наступні атаки завершило двома голами. Відзначилися Андрій Ярмоленко і Віталій Буяльський. Та й це був не кінець.

Остаточно добили бідолашних ковалівців Владислав Кабаєв та Назар Волошин, якому викотив класний пас, свій другий асист у грі Шапаренко. Микола також віддав результативну передачу Ярмоленку.

Наколотивши Колосу п'ять голів, динамівці здобули найбільшу перемогу у 2024 році. До цього під біло-синій каток в 22-му турі потрапляла Ворскла (5:1).

▶️  Відео всіх голів у поєдинку Динамо – Колос дивіться за ПОСИЛАННЯМ 

Україна. Прем’єр-ліга

27-й тур

Динамо – Колос 5:0 (0:0)

Голи: Бондаренко, 48 (автогол), Ярмоленко, 51, Буяльський, 52, Кабаєв, 68, Волошин, 71.

  • Після 27 турів Динамо має в доробку 63 залікові бали та займає другу сходинку в турнірній таблиці української Прем'єр-ліги. Відставання від донецького Шахтаря, який передує у чемпіонських перегонах складає одне очко, але у команди Маріно Пушича ще є гра в запасі.
  • Сьогодні, 5 травня, о 18:00 «гірники» на умовно домашньому полі зіграють проти одеського Чорноморця.
  • Колос після вояжу до Києва залишилася на дев’ятому щаблі: 29 пунктів.
  • У наступному турі команда Олександра Шовковського на виїзді зіграє проти донецького Шахтаря. Центральний поєдинок другого кола та всього чемпіонату заплановано на 11 травня. Початок гри у Львові о 18:00
  • Колос в турі номер 28 вдома прийматиме луганську Зорю. Гра у Ковалівці має відбутися 9 травня і розпочатися о 15:30.