Провал Дніпра-1 після зимової паузи: Фрідман назвав причину невдалих виступів команди Максимова

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
232
1 голос
Провал Дніпра-1 після зимової паузи: Фрідман назвав причину невдалих виступів команди Максимова
В’ячеслав Фрідман. Фото: Google
Комерційний директор Дніпра-1 В’ячеслав Фрідман розповів, чому команда Юрія Максимова невпевнено виступає у другій частині чемпіонату України.

В’ячеслав Фрідман ексклюзивно для Sport-express.ua зізнався, що лава запасних у Дніпра-1 значно коротша, ніж у грандів УПЛ, тому команда Юрія Максимова «‎забуксувала» після зимової паузи.

«За версією Максимова, нам не вистачило внутрішнього резерву. Я згоден із його точкою зору. Динамо і Шахтар у матчах чемпіонату змінюють по п'ять гравців і розгортають хід гри. У нас такої можливості немає‎». 

Також функціонер додав, що дніпровський колектив страждає через епідемію травм.

«Провідних гравців Дніпра-1 переслідують травми. Ми почали чемпіонат без Сватка, Лєднєва, Піхальонок тільки-но починав набирати форму. Потім надовго вибули через пошкодження той самий Піхальонок, Філіппов і Третьяков. 

Когут повністю ще не відновився. Через перебір карток матчі пропускали Сарапій, Адамюк та інші провідні гравці. Бразильці, на яких ми розраховували, від нас поїхали прямо зі зборів. Після двох матчів пішов Кравець‎».  

Комерційний директор пояснив, що Дніпро-1 не підписував гравців, адже мав надію, що бразильці заграють, а ті покинули команду через ракетні атаки росії.

«Кажуть, що ми не посилили команду в зимове міжсезоння, але ми розраховували на наших бразильців. Максимов говорив, що вони в порядку і нам допоможуть. Але бразильці злякалися влучень біля бази в Дніпрі й поїхали. Потім уже було пізно когось підписувати. Вийшло, що у нас команда недоукомплектована на друге коло‎». 

Дніпряни намагалися зробити кілька трансферів, але футболісти робили вибір на користь інших команд.

«Кількох українців Русол намагався підписати під закриття трансферного вікна, але вони обрали інші клуби. Легіонерів, враховуючи обстріли Дніпра, ми навіть не намагалися підписувати‎», – сказав Фрідман.

  • Після 26 турів Дніпро-1 має в активі 45 залікових балів та займає четверту позицію у турнірній таблиці УПЛ.
  • Відставання від донецького Шахтаря, який продовжує утримувати лідерство в чемпіонських перегонах, складає 19 очок.
  • У другій половині сезону команда Максимова провела дев’ять матчів і лише у двох зуміла перемогти.