10 років тому Шахтар провів останній матч на «Донбас Арені»: Палкін розкрив мрію донецького клубу

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
107
1 голос
10 років тому Шахтар провів останній матч на «Донбас Арені»: Палкін розкрив мрію донецького клубу
Шахтар – Іллічівець у 2014 році. Фото: Google
Сьогодні, 2 травня, але десять років тому донецький Шахтар провів останній на даний момент поєдинок на рідній «Донбас Арені». Тоді «гірники» обіграли Іллічівець з рахунком 3:1.

Шахтар та маріупольський Іллічівець зустрічалися 2 травня 2014 року на «Донбас Арені» в останньому на сьогоднішній день матчі донеччан на рідному стадіоні.

Тоді тріумф підопічним Мірчі Луческу з рахунком 3:1 принесли результативні удари Луїса Адріано та Дугласа Кости, а також автогол Миколи Іщенка. Єдиний м’яч донецькому гранду у відповідь забив Андрій Тотовицький.

Чемпіонат України 2013/14, 28-й тур

Шахтар – Іллічівець – 3:1 

Голи: Іщенко, 26 (автогол), Луїс Адріано, 67, Дуглас Коста, 82 – Тотовицький, 58

  • Шахтар: Пятов, Срна, Кривцов, Ракицький, Соболь, Фернандо (Дуглас Коста, 63), Фред, Тайсон, Тейшейра (Бернард, 68), Ілсіньйо (Степаненко, 77), Луїс Адріано. Тренер: Мірча Луческу.
  • Іллічівець: Гальчук, С. Шевчук (Цюпа, 85), Яворський (Мишньов, 72), Мандзюк, Чурко (Кисіль, 67), Гречишкин, Іщенко, Ордець, Путівцев, Бутко, Тотовицький. Тренер: Микола Павлов.

Після цієї гри Донбас охопило горнило війни, яке влаштували місцеві сепаратисти за підтримки терористичної росії, а «‎гірники» були змушені проводити свої ігри на різних стадіонах України.

Головний тренер тодішнього Іллічівця Микола Павлов поділився спогадами про той матч з нашими колегами з FanDay.net.

Сергій Палкін зізнався, що сьогодні Шахтар продовжує мріяти, що одного разу знову зіграє на рідній «Донбас Арен‎і».

«Після початку війни на Донбасі ми проводили свої домашні матчі на різних стадіонах України та Європи, і ми дуже вдячні цим містам за теплий прийом, але ніщо не замінить для нас Донецька й «Донбас Арени». 

Тому Шахтар живе мрією одного дня повернутися додому, до свого міста, вільного українського Донецька, на свій рідний стадіон і знову радувати своїх уболівальників яскравою грою та перемогами на «Донбас Арен‎і», – цитує генерального директора Шахтаря клубна пресслужба.

  • Відкриття «Донбас Арени» відбулося 29 серпня 2009 року, а вже 27 вересня Шахтар провів перший  поєдинок на новому стадіоні, розгромивши Оболонь з рахунком 4:0. 
  • Загалом «гірники» зіграли на рідній арені 102 матчі, здобули 80 перемог, 14 разів завершили зустрічі внічию та зазнали вісьмох поразок поразок.