Скандал імені Сагайдак: Олександр Шевченко відверто розповів про конфлікт в УАФ

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
942
1 голос
Скандал імені Сагайдак: Олександр Шевченко відверто розповів про конфлікт в УАФ
Євгенія Сагайдак та Олександр Шевченко. Колаж: УФ
Віцепрезидент Української асоціації футболу Олександр Шевченко поділився подробицями свого конфлікту з фінансовою директоркою УАФ Євгенією Сагайдак.

На початку квітня стався конфлікт між Олександром Шевченком та фінансовим директором УАФ Євгенією Сагайдак через гроші, які збірна України заробила за вихід на Євро 2024. Віцепрезидент хотів направити їх на футзал, але Сагайдак не дозволила цього зробити та отримала начебто образи і погрози з боку Шевченка. 

В ексклюзивному інтерв’ю «Українському футболу‎» Шевченко розповів, що дізнався у генсека УАФ Ігоря Грищенка, що їх організація має право надати кошти на потреби футзалу, але Сагайдак відмовила і почала вимагати у віцепрезидента повернути гроші до каси.

«‎Пані Сагайдак відразу почала заперечувати. Сказала, що вона не буде цього робити. Я іронічно, з посмішкою перепитав: «Я маю з власної кишені дістати 140 тисяч гривень»? Вона відповіла: «Ви б гроші в касу поклали, а то ви довгий час обіцяєте». Я взагалі не зрозумів того питання – про які гроші мова? Пані Сагайдак відповіла: «Ви ж сказали, що покладете гроші в касу». Після чого вона втекла з кабінету».

Функціонер зізнався, що його обурила поведінка фінансової директорки та він підвищив голос.

«Я так і не зрозумів, про які гроші вона говорила? Звісно, це мене обурило. Я потім помітив її в кабінеті пані Белбек і перепитав: «Які гроші?» Вона повторила: «Ви обіцяли гроші, то давайте гроші!» Я кажу: «Я ніякі гроші не обіцяв, такого не було. Про що мова?»

Вона відповіла: «Я взагалі вам не підпорядковуюсь і розмовляти з вами не буду». Знову ж таки, мене це дуже обурило і вже на підвищених тонах я пояснив, що ніякі гроші не брав і повертати не буду‎».

Сагайдак заявила, що до неї застосували грубу силу і вимагала вибачень. 

«Я після засідання комісії, яка зібралася після інциденту, перепросив в неї за підвищений тон. Вона при всіх сказала, що вимагає вибачень за грубу силу, яку я до неї начебто застосував, щоб це було записано під протокол‎».

Шевченко вважає, що даний конфлікт було створено навмисно, щоб відволікти від мільярдних боргів УАФ, які були виявлені після аудиту.

«‎Цей конфлікт – абсолютно штучний і створений виключно для того, щоб відволікти нас від роботи та дискредитувати нове керівництво УАФ. А ще, на мою думку, відволікти усіх від головного – масштабного аудиту діяльності УАФ минулого скликання», – сказав віцепрезидент УАФ.

  • Нагадаємо, що вчора, 30 квітня, стало відомо про те, що в УАФ нова фінансова директорка. Замість Сагайдак нею стала Наталія Осколок.