Перший конфлікт в УАФ за правління Шевченка: що станеться, якщо він не вирішиться на рівні організації

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
36392
8 голосів
Перший конфлікт в УАФ за правління Шевченка: що станеться, якщо він не вирішиться на рівні організації
Будинок футболу. Фото: УАФ
В Українській асоціації футболу розгорівся конфлікт через гроші, які збірна України заробила за вихід на Євро 2024 та їх направлення на футзал.

В Українській асоціації футболу виник конфлікт між віцепрезидентом організації Олександром Шевченком та фінансовим директором Євгенією Сагайдак.

Принаймні так заявляє журналіст Ігор Бурбас, судячи з доповідної записки на імʼя очільника УАФ Андрія Шевченка, що опинилася у його розпорядженні.

Олександр Шевченко,  який очолює комітет дитячо-юнацького футболу, збирався на власний розсуд розпоряджатися грошима, які збірна України заробила за вихід на Євро 2024 і направити їх на футзал.

Проте Євгенія Сагайдак не дозволила цього зробити, за що отримала порцію словесних образ і погроз.

Зазначається, що у конфлікту є свідки. Це перший віцепрезидент Павло Бойчук, генсек Ігор Грищенко та голова асоціації футзалу Сергій Владико.

Ситуація вже переросла у провадження, яке за фактом письмового звернення відкрили у комітеті з етики та контрольно-дисциплінарному комітеті УАФ.

Джерело повідомляє, що якщо конфлікт не вирішиться на рівні УАФ, Євгенія Сагайдак, котра вважає себе потерпілою, збирається звернутись в правоохоронні органи.

  • 25 січня колишнього тренера збірної України за підсумками звітно-виборчого Конгресу було обрано президентом Української асоціації футболу.
  • Андрій Шевченко став шостим президентом УАФ (раніше ФФУ) в історії. Раніше цей пост обіймали Віктор Банніков, Валерій Пустовойтенко, Григорій Суркіс, Анатолій Коньков та Андрій Павелко.