Ванат чи Сікан: Вацко спрогнозував, хто стане найкращим бомбардиром УПЛ – форвард нагадав журналісту Реброва

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
98
1 голос
Ванат чи Сікан: Вацко спрогнозував, хто стане найкращим бомбардиром УПЛ – форвард нагадав журналісту Реброва
Владислав Ванат. Фото: Google
Відомий український футбольний журналіст та коментатор Віктор Вацко поділився думкою щодо суперечки Владислава Ваната та Данила Сікана у нинішньому сезоні за титул найкращого бомбардира УПЛ.

Віктор Вацко вважає, що важливим є той факт, що Данило Сікан регулярно засмучує голкіперів суперника Шахтаря, забиваючи їм голи.

«Якщо чесно сказати, то мені дуже важко відповісти на це питання. Я люблю обох. Сікан вихованець Карпат, а це важливо для мене. Зараз він набрав топову форму, в нього шість голів у семи матчах. 

Важливо, що він забиває в кожному матчі по голу, а не впіймав якихось «солодких трупешників», набив їм п’ять-сім голів, а потім півроку без забитого м’яча». 

Коментатор назвав два вміння нападника донецького гранда, які йому імпонують.

«А забиває він у кожному матчі і я вважаю, що це важливо. Мені подобається працездатність і гольове чуття Сікана. В другому колі він із шести м’ячів, п’ять забив першим дотиком до м’яча. Я бачу, що Сікан виглядає дуже впевнено, а довіра тренера надає йому крила».

Владислав Ванат за стилем гри схожий на головного тренера збірної України Сергія Реброва під час його ігрової кар’єри, на думку Вацка.

«Ванат стилістично трохи інший. Я коли говорю про нього, то ловлю себе на думці, що він за стилем футболу дуже схожий на Реброва. В Англії чи Іспанії писали б: «Новий Сергій Ребров». 

Швидкий, динамічний, колючий, противний для захисників, техніка в нього хороша. Мені подобається, як він відкривається без м’яча, як він підігрує. В нього 13 голів, але ще і десять асистів». 

Журналіст зізнався, що Ванат має перемогти у гонці снайперів УПЛ сезону 2023/24.

«На мій погляд Ванат більш різносторонній форвард, якщо порівнювати із Сіканом. Зверніть увагу, що у Ваната в кожному матчі є моменти, а це дуже важливо. Реалізацію він підтягне, коли стане старшим, досвідченішим, спокійнішим. 

З точки зору логіки, Ванат має стати кращим бомбардиром УПЛ. За п’ять турів до кінця у Ваната на чотири голи більше, ніж у Сікана», – сказав Вацко в ефірі авторської програми на ютубі.

  • Динамо займає друге місце в турнірній таблиці УПЛ. Столичні футболісти набрали 57 залікових балів. Донецький Шахтар має в активі на чотири очка більше.
  • У середу, 1 травня, команда Олександра Шовковського вдома у перенесеному поєдинку п'ятого туру прийматиме рівненський Верес. Команда Маріно Пушича того ж дня поміряється силами з Чорноморцем.