Срна здивував вибором найкращих українських тренерів: спортдир розповів, чому Григорчук не очолить Шахтар

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
447
1 голос
Срна здивував вибором найкращих українських тренерів: спортдир розповів, чому Григорчук не очолить Шахтар
Даріо Срна. Фото: ФК Шахтар (Донецьк)
Даріо Срна підтвердив закордонний вектор «гірників» у питанні тренерів. За словами менеджера, в Україні немає спеціалістів, які сповідують шахтарівський футбол і саме через це кандидатуру Романа Григорчука навіть не розглядають.

Даріо Срна розповів, чому вже багато років поспіль донецький Шахтар вперто робить ставку на спеціалістів з-за кордону. Спортивний директор «гірників» не став ображити провідних тренерів з УПЛ, але пояснив, що з ними не так.

«В Україні є хороші тренери. Мені подобається Ротань, тренер Оболоні [Іващенко]. Але дуже важко знайти українського тренера під шахтарівський футбол.

Григорчук? Це не шахтарівський футбол, а більше футбол Аталанти Гасперіні. Шахтар так не грає. Мені дуже подобається філософія футболу Григорчука, але, на жаль, це не філософія Шахтаря».

Навіть кандидатура Юрія Вернидуба, який з кожної своєї команди робить цукерочку, не є такою, яка б зацікавила Шахтар на даному етапі розвитку донецького клубу. 

«Вернидуб показував супер результат у Шерифі, а зараз у Кривбасі. Шовковський, показує хороший, цікавий футбол. Але я вважаю, що європейські тренери сьогодні можуть дати більше Шахтарю, ніж українські», – розповів Срна в інтерв’ю ютуб-каналу КДК.

  • Після 25-ти турів Шахтар має в доробку 58 залікових балів і одноосібно очолює турнірну таблицю української Прем’єр-ліги. Відрив від київського Динамо, яке тримається другим, складає чотири очки.
  • На вікенді команда Маріно Пушича на виїзді зіграє проти ЛНЗ. Поєдинок у Черкасах заплановано на 27 квітня. Початок гри о 15:30.