В УАФ оцінили червоні картки гравців Динамо і Шахтаря у матчах УПЛ: яке рішення винесли у комітеті арбітрів

Аватар Руслан Мороз Руслан Мороз
406
0 голосів
В УАФ оцінили червоні картки гравців Динамо і Шахтаря у матчах УПЛ: яке рішення винесли у комітеті арбітрів
Олександр Зубков, фото: Google
Комітет арбітрів української асоціації футболу дав свої коментарі щодо вилучень у матчах за участю Динамо та Шахтаря.

В УАФ прокоментували вилучення у матчах за участю Динамо та Шахтаря в УПЛ.

У грі Динамо проти Олександрії другу червону картку та вилучення заробив хавбек Назар Волошин. Тренер Олександр Шовковський після гри заявив, що друга картка є суперечливою. Комітет УАФ вважає інакше.

«Гравець №9, намагаючись зіграти головою, використовує руку (лікоть), завдаючи удару по обличчю суперника. Ця дія є явно небезпечною (нерозважливою) дією, яка повинна бути покарана фолом, і має бути винесена жовта картка. ВАР робить мовчазну перевірку, оскільки в таких ситуаціях не йдеться про червону картку (тут немає надмірної сили в діях нападника)».

Експерти УАФ також погоджуються і з вилученням Олександра Зубкова у матчі Шахтаря проти Ворскли. Комітет арбітрів вважає, що гравець Шахтаря небезпечно діяв проти воротаря і заслужив на пряму червону.

«Гравець №11 не враховує виходу воротаря з воріт і, намагаючись зіграти на випередження, не встигає відвести ногу, яка влучає в обличчя воротарю. Швидкість, з якою нападник наблизився до воріт, робить таку динаміку ведення єдиноборства небезпечною для суперника.

Ми повинні пам'ятати, що однією з головних цілей правил гри, а отже, й арбітра, є саме захист гравців і, зокрема, воротарів у власній площі воріт, коли вони знаходяться на землі, щоб захистити свої ворота. Із цієї причини червону картку слід вважати правильною».

  • Шахтар посідає перше місце в турнірній таблиці УПЛ, маючи 55 очок та гру в запасі.
  • Динамо йде другим, маючи 51 набраний бал та один відкладений матч.