Шахтар готує на літо другий рекордний трансфер в історії України: Палкін розкрив деталі – в Англії знають суму

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1902
2 голоси
Шахтар готує на літо другий рекордний трансфер в історії України: Палкін розкрив деталі – в Англії знають суму
Георгій Судаков і Маріно Пушич. Фото: ФК Шахтар (Донецьк)
Генеральний директор Шахтаря Сергій Палкін розповів про трансферну ситуацію навколо півзахисника Георгія Судакова. Він впевнений, що той вже влітку перейде до топклубу.

Гендиректор Шахтаря Сергій Палкін поділився деталями щодо ситуації навколо можливого трансферу Георгія Судакова в один з топклубів Європи.

Судакова нині пов’язують із рядом топколективів АПЛ:

  • Арсенал;
  • Челсі;
  • Манчестер Юнайтед;
  • Манчестер Сіті;
  • Ліверпуль.

Функціонер майже впевнений, що Судаков змінить клубну прописку влітку.

«У це літнє вікно у нього є великий шанс перейти у якийсь з великих клубів. У нас були деякі контакти з великими клубами, деякі з них не ведуть з нами прямих переговорів, але приглядаються до ситуації, що складеться влітку».

За його словами, вже багато хто цікавиться хавбеком напряму.

«Він точно перейде до топового європейського клубу цього літа. Коли я був у понеділок на матчі Челсі – Евертон (6:0), багато людей запитували мене про Судакова».

Палкін підтвердив, що Судакова взимку хотів придбати Наполі, однак не зміг запропонувати достатню суму. «Гірники» готові були відпустити гравця за 50 мільйонів євро і бонуси.

«Я сказав Наполі в січні, що вони можуть отримати його за 50 млн євро плюс бонуси, і вони запропонували 40 млн євро, але я сказав їм, що вони повинні закрити угоду зараз або втратити цей унікальний шанс».

Але тепер, як вважає функціонер, цінник на таланта буде вищим. За інформацією Evening Standard, зараз Шахтар просить 60 млн фунтів стерлінгів.

«Тепер це не буде 50 мільйонів євро. У них не було б шансів зробити це зараз, тому що у нас є набагато більше клубів, які шукають гравця. Найбільший інтерес буде з боку англійських клубів. Я вважаю, що він стане одним з найкращих півзахисників Європи та світу».

Шахтар буде продавати своїх гравців виключно дорого.

«Ми не хочемо, щоб клуби шукали знижки, тому що ми перебуваємо у стані війни. Мудрик приклад цьому. Ми досить сильні»,– заявив Палкін в інтерв’ю Evening Standard.

  • 21-річний хавбек Судаков в цьому сезоні провів за Шахтар 28 матчів, у яких забив сім голів та віддав три результативні передачі;
  • Контракт українця із клубом чинний до 31 грудня 2028 року. Трансфермаркт оцінює його у 25 мільйонів євро;
  • У січні 2023 року Шахтар продав вінгера Михайла Мудрика в Челсі за 70+30 мільйонів євро, що стало найдорожчим трансфером в історії України.