Ексхавбек збірної України отримав страшну травму у Європі: спортивний лікар назвав терміни відновлення

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
238
1 голос
Ексхавбек збірної України отримав страшну травму у Європі: спортивний лікар назвав терміни відновлення
Роман Безус. Фото: Google
Український спортивний лікар Дмитро Бабелюк оцінив ступінь важкості травми півзахисника кіпрської Омонії Романа Безуса та назвав термін, який знадобиться гравця для відновлення.

У вівторок, 16 квітня, з’явилася інформація про травму Романа Безуса. Пізніше сам півзахисник Омонії відреагував на цю новину у соціальних мережах, підтвердив розриву ахіллового сухожилля та отримав підтримку з боку Романа Яремчука.

Дмитро Бабелюк пояснив, як саме стається подібна травма та описав симптоми.

«Щодо симптомів, то гравці завжди описують відчуття «удару ззаду», розвертаються у пошуках порушника, а коли пересвідчуються, що нікого немає, їм все стає зрозуміло. Як правило, розрив відбувається без контакту, у момент напруження та розтягу литкового мʼязу, тобто у момент бігу, розвороту чи стрибка‎».

Також лікар озвучив сумний для Романа прогноз щодо термінів відновлення.

«‎Золотим методом лікування є хірургічне втручання з метою зшивання сухожилля. На прикладі українських спортсменів (того ж Ярмоленка) відновлення від такої травми триває мінімум десять місяців», – написав фахівець у телеграмі.

  • Безус у нинішньому сезоні в усіх офіційних турнірах за Омонію провів 38 матчів, забив 14 голів і віддав десять результативних передач.
  • Transfermarkt оцінює 33-річного хавбека у 600 тисяч євро.
  • За три тури до кінця чемпіонату Кіпру Омонія посідає третє місце в чемпіонській групі, поступаючись трьома очками АЕКу і чотирма балами АПОЕЛу.