Репетиція фіналу Кубка України: Шахтар у меншості переміг Ворсклу завдяки голу Сікана

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
93
2 голоси
Репетиція фіналу Кубка України: Шахтар у меншості переміг Ворсклу завдяки голу Сікана
Гравці Шахтар. Фото: Google
У 24-му турі української Прем'єр-Ліги полтавська Ворскла на своєму рідному стадіоні імені Олексія Бутовського приймала лідера турніру донецький Шахтар. Гра завершилася перемогою гостей з рахунком 1:0.
  • У першому колі гра цих команд проходила на стадіоні «Арена Львів» і тоді несподівано перемогла Ворскла 2:1. У гостей відзначилися Скляр та Нестеренко, а у доннечан Зубков. 
  • Обидві команди зіграють між собою цього сезону ще раз, але вже у фіналі Кубка України, який пройде 14 травня у Рівному.
  • На рівні Прем'єр-Ліги суперники провели 56 матчів. 41 перемога у Шахтаря, п’ять – у полтавчан і десять разів була зафіксована нічия. Різниця м'ячів 113–38.

Шахтар очікувано володів ініціативою у першому таймі та на 22-й хвилині зумів перевтілити її у гол. Ісенко відбив удар Зубкова, але першим на добиванні опинився Сікан, який вивів гостей вперед.

▶️ Відео голу Данила Сікана дивіться за ПОСИЛАННЯМ

«Гірники‎» продовжували створювати небезпечні моменти біля воріт Ворскли, але забити у першому таймі більше не змогли.

На початку другого тайму Шахтар опинилися у меншості. Червону картку отримав Зубков.

▶️ Відео вилучення Олександра Зубкова дивіться за ПОСИЛАННЯМ

У більшості господарі арени забрали м’яч під власний контроль, але до дійсно небезпечних моментів справа не дійшла. Як підсумок, мінімальна перемога Шахтаря, який продовжує очолювати турнірну таблицю УПЛ.

УПЛ, 24-й тур

Ворскла – Шахтар – 0:1

Гол: Сікан, 22

Вилучення: Зубков, 56

  • Донецька команда має в активі 52 очки після 24-х турів чемпіонату України (22 зіграних матчі) та займає першу позицію у таблиці.
  • Ворскла посідає сьомий щабель. Полтавці набрали 30 залікових балів.
  • У наступному турі Шахтар зіграє з Зорею. Гра запланована на 18 квітня. Ворскла 20 квітня поміряється силами з Колосом.